Ajri i paster nuk shton vetem shendetin, por edhe ekonomine e vendit!

Mbi tre milion ditë pune humbasin çdo vit nga ndotja e ajrit në Mbretërinë e Bashkuar, sipas një studimi të ri. Hulumtimi i ri nga Konfederata e Industrisë Britanike (CBI) dhe Fondi i Ajrit të Pastër tregon se 1.78 miliardë euro mund të shtohen potencialisht në ekonomi, nëse MB arrin objektivat e cilësisë së ajrit […]

Me shume energji e paster, mundesia e madhe e botes post-pandemi

Rënia e investimeve në lëndët djegëse fosile, e lidhur me tkurrjen e kërkesës, tani mund të ndiqet nga një zhvendosje drejt energjive të ripërtëritshme. Kjo pikë kthese do t’i bënte mirë shëndetit të planetit dhe ekonomive individuale të vendeve. Edhe në këtë pikë, Europa duket se është gati, por mbeten për t’u zgjidhur çështjet e […]

Energjia e rinovueshme – Eurostat: 34.9% e konsumit final ne Shqiperi eshte energji e paster, ne BE vetem 18%

Në Europë janë vetëm 5 shtete të tjera të cilat kanë përqindje më të lartë se Shqipëria të energjisë së rinovueshme në konsumin total të energjisë, dhe këto shtete janë: Norvegjia, Letonia, Suedia, Mali i Zi dhe Danimarka. Të dhënat më të fundit të Eurostat që i referohen vitit 2018 tregojnë se në Shqipëri norma […]

Impiant i perpunimit te ujit me energji diellore, Siguron uje te paster per 3 500 banore

Një rganizate ka zhvilluar një impiant te perpunimit te ujit vetem me energji diellore që mund të sigurojë ujë të pijshëm per 3500 banore. Njerëzit që jetojnë në fshatin Kenyan të peshkimit në Kiunga janë detyruar të pinë, gatuajnë dhe lahen në ujë të kontaminuar, të mbushur me vite me rradhë. Vitin e kaluar, OJQ-ja GivePower […]

Nju Delhi, qytetaret ne radhe per te blere ajer te paster

Nju Delhi është mbuluar nga smogu toksik, disa nga banorët e kryeqytetit Indian janë drejtuar në një bar, i cili shet oksigjen për t’i shpëtuar ndotjes. India po ballafaqohet me një situatë alarmante të ndotjes së ajrit. Disa kanë filluar ta shfrytëzojnë këtë gjendje dhe po e përdorin për biznes. Lokali i quajtur “Oxy Pure”, […]