Ajri i paster nuk shton vetem shendetin, por edhe ekonomine e vendit!

Mbi tre milion ditë pune humbasin çdo vit nga ndotja e ajrit në Mbretërinë e Bashkuar, sipas një studimi të ri. Hulumtimi i ri nga Konfederata e Industrisë Britanike (CBI) dhe Fondi i Ajrit të Pastër tregon se 1.78 miliardë euro mund të shtohen potencialisht në ekonomi, nëse MB arrin objektivat e cilësisë së ajrit […]

Çuçi ne qendren gjenetike te grurit Lushnje: Fara e vendit krijon avantazhe per fermeret​

Në fshatin Toshkëz të Lushnjës është një sipërmarrje unike në llojin e vet dhe e vetmja qendër private në Shqipëri, për përmirësimin gjenetik dhe prodhimin e farës. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Blendi Çuçi, gjatë një vizite në këtë sipërmarrje, tha se, “përmirësimi gjenetik i bimëve është një nga aktivitetet më të rëndësishme shkencore […]