Kompanite çeke interes per agroturizem ne Shqiperi!

Deri tani, nuk ka sipërmarrje të mëdha çeke të pranishme drejtpërdrejt në tregun shqiptar. Por së fundmi, disa investitorë çekë po marrin në konsideratë investimin në agroturizëm, ose në rritjen e agrumeve. Ata janë në kërkim të tokës së përshtatshme. Infrastruktura e transportit (rrugët, hekurudhat, aeroportet), prodhimi, transmetimi dhe shpërndarja e energjisë, bujqësia, turizmi, mjedisi […]

Horizont EU dhe MEN takojne Kordinatorin e JICA ne Shqiperi

Drejtuesit e organizatave Horizont EU dhe MEN, Shkelqim Bylykbashi dhe Fadil Malko kane zhvilluar nje takim ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta me Nishimoto Goro, Kordinator i projektit JICA ne Shqiperi. Fokusi i ketij takimi bashkepunues ishte permiresimi i menaxhimit te PKDK si dhe zhvillimi i ekoturizmit te cilat jane dhe pikat kryesore qe do te perqendrohet […]

Pyjet ne Shqiperi/ Ne 21 vite jane investuar vetem 20 mln euro

Gati gjysma e sipërfaqes se vendit është e mbuluar me pyje, por qeveritë shqiptare nuk i kanë kushtuar gati aspak vëmendje kësaj pasurie natyrore. Të dhënat zyrtare tregojnë se që nga viti 1998 deri në vitin 2019 buxheti i shtetit ka investuar për mirëmbajtjen dhe shtimin e fondit pyjor rreth 2,3 miliardë lekë ose rreth […]

AFP/ Te shendetshem ne menyre te çuditshme: ‘Qumeshti i gomarit, nje hit ne Shqiperi’

I njohur si i pasur me vitamina dhe si një nxitës për sistemin imunitar, qumështi me çmim të lartë ka lulëzuar gjatë pandemisë së koronavirusit – një kohë kur shumë në Shqipëri po kërkojnë mënyra shtesë për të forcuar shëndetin. “Kërkesa për qumësht gomari po rritet ndjeshëm” së bashku me infeksionet e virusit, thotë 37-vjeçari […]

“VJEN” ne Tre Ura ferma me e madhe e me moderne ne Shqiperi!

Vjen shpk eshte ferma me e madhe per mbareshtimin e lopeve te qumeshtit ne Shqiperi. Ky biznes familjar i familjes Ndoni ka patur nje ecuri dhe ngritje te fuqishme dhe kjo fale perkushtimit maksimal ne pune dhe ambicjes per te persosur kushtet dhe teknologjine e mbareshtimit te tufes. 1000 krere gjethe ku mesatarisht cdo dite […]

Projekti SWAN/ Problematika e mbetjeve ne Shqiperi

Në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Bashkëpunimit Interreg V Ballkan-Mediterrean 2014-2020 po zbatohet një projekt ambicioz, SWAN (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin) që po zbatohet në 4 vende të rajonit, Shqipëri, Greqi, Bullgari, Qipro dhe synon të përmirësojë mënyrën e menaxhimit të mbetjeve në rajon. Në shumë dokumente shtetëror dhe […]

COVID-19: Pasojat mbi bujqesine ne Shqiperi!

Zonat rurale kanë qasje të vogël te programet për mbrojtje sociale për shkak të pronësisë mbi tokën, kur në të njëjtën kohë popullata karakterizohet me të ardhura të ulëta, të paqëndrueshme, kryesish punësim joformal. Një nga degët më të prekura të ekonomisë nga kriza ekonomike-shëndetësore e shkaktuar nga Covid-19 është bujqësia. Ndërprerja e zinxhirëve të […]

Pas zvarritjeve ne Shqiperi, investimi 26 mln euro i Akuaponise, mund te zhvendoset ne Maqedoni!

Endlers Kërtusha, administrator i kompanisë Aquatiq, po shqyrton mundësinë të zhvendosë projektin 26 milionë euro për ndërtimin e një ferme Akuaponike që kultivon perime dhe peshq në të njëjtën kohë përmes ujit, nga Shqipëria në Maqedoni. Projekti, i cili ka mbështetje gjermane dhe është më i madhi i këtij lloji në Ballkan, nuk po realizohet […]

Kurban Bajrami/ KMSH ben njoftimin e rendesishem per te gjithe besimtaret

Duke vlerësuar situatën dhe ecurinë e zhvillimeve të fundit mbi përhapjen e Covid-19 në Shqipëri, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, u ka dhene Myftinive te vendit rregullat dhe protokollet per te zbatuar gjate faljes se Kurban Bajramit. Myftinia Lushnjë bën me dije se namazi i Kurban Bajramit këtë vit do të falet nëpër të gjitha xhamitë […]

16 Korrik – Dita e krijimit te Institutit per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA

Themelimi i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), shënoi fillimin e një kontributi modest në mbrojtjen e natyrës në vend. INCA është bërë një organizatë e rëndësishme e shoqërisë civile në Shqipëri me përvojë, vizion dhe ndikim në përmirësimin e statusit të vlerave natyrore dhe të masave të nevojshme për ti mbrojtur ato. […]