Siguria ushqimore dhe protokollet ne sistemin arsimor – AKU vendos 16 masa administrative dhe asgjeson mbi 38 ton produkte

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë realizuar 314 inspektime dhe monitorime gjatë 24 orëve të fundit edhe si pjesë e Task-Forcës Anti-Covid ku përveç monitorimit të bizneseve, po vijojnë çdo ditë edhe monitorimin e të gjitha niveleve të sistemit arsimor për zbatueshmërinë e protokolleve anti-covid. Sipas njoftimit gjatë inspektimeve janë dhënë 16 masa […]

Respektimi i protokolleve te sigurise – AKU realizon mbi 650 kontrolle ne 24 ore

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar 655 inspektime gjatë 24 orëve të fundit në garantim të sigurisë ushqimore si dhe monitorime në kuadër të Taks Forcës Anti-Covid. Sipas njoftimit në këto monitorime kërkohet zbatimi nga çdo biznes me përpikëri i protokollit të sigurisë kundër përhapjes së Covid -19, këshillohet për mbajtjen e maskave, dorezave dhe […]

Tregtim ushqimesh te skaduara – AKU vendos 2 masa administrative gjate 24 oreve te fundit

Trupat inspektuese të AKU-së kanë vijuar edhe gjatë 24 orëve të fundit 608 inspektime dhe monitorime në garantim të sigurisë ushqimore dhe në kuadër të Taks-Forcës anti-covid. AKU bën me dije se është duke këshilluar në çdo monitorim që bizneset të kujdesen për zbatimin e protokolleve të sigurisë, si pajisjen me maska dhe mbajtjen e […]

AKU njoftim per bizneset: “Nga 19 korriku fillon etiketimi i ri i produkteve ushqimore”

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka njoftuar se në datën 19 korrik do të nisë etiketimi i ri i produkteve ushqimore. Në njoftim thuhet se “AKU në zbatim të kërkesave të legjislacionit, me qëllim rritjen e sigurisë ushqimore në vend, risjell në vëmendje tek të gjithë Operatorët e Biznesit Ushqimorë (OBU) se më datë 19 Korrik […]

Preparate te ndaluara bujqesore – AKU bllokon 132 litra produkte te mbrojtjes se bimeve

Drejtoria Rajonale e AKU Vlorë ka bërë me dije se referuar indicios së marrë nga Policia Kufitare, ka bllokuar 132 litra produkte të mbrojtjes së bimëve (Sunfire 240SC, Sedlene Fuerte), të cilat i përkisnin pasagjerit të linjës Vlorë-Brindisi me iniciale V.A , i cili u ndalua nga Policia kufitare. Sipas njoftimit këto produkte të cilat […]

Produkte ushqimore te pasigurta per konsum – AKU vendos masa administrative per 3 subjekte tregtare

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar gjatë 24 orëve të fundit rreth 230 inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës të ngritur kundër përhapjes së Covid-19. Sipas njoftimit të AKU gjatë inspektimeve janë vendosur 3 masa administrative ndaj tre subjekteve për ushqim të pasigurt dhe mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë, […]

Mungese e kushteve higjieno-sanitare – AKU vendos masa administrative

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar gjatë 245 orëve të fundit 245 inspektime dhe monitorime në të gjithë vendin duke vendosur 1 masë administrative në një subjekt për mungesë të kushteve higjieno-sanitare. Sipas njoftimit në një subjekt me aktivitet fruta-perime, janë bllokuar 300 kg patate, pasi nga mostrat e marra, kanë rezultuar me prani të […]

AKU asgjeson 156 ton ushqime, gjobitet subjekti

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë vijuar punën me inspektime dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Këshillohen dhe orientohen bizneset ushqimore që të vazhdojnë të respektojnë protokollin e sigurisë, në zbatimin e tij dhe sidomos në mbajtjen e distancimit fizik gjatë blerjeve. Bazuar në Planin e Marrjes së Mostrave […]

Mbrojtja e konsumatorit! AKU vijon asgjesimet e ushqimeve te skaduara

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit vijuan monitorimet në terren, në garantim të sigurisë ushqimore si pjesë e Task-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Gjatë inspektimit në Tiranë është vendosur 1 masë administrative me “paralajmërim” si dhe janë asgjësuar 26 ton produkte ushqimore me kërkesë të vetë subjektit. 4 masa administrative me “paralajmërim “ janë […]

AKU/ Asgjesohen mbi 78 ton produkte ushqimore, vazhdon kontrolli i subjekteve ne te gjithe vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, kanë vijuar gjatë 24 orëve të fundit 144 kontrolle në të gjithë vendin në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime të përbashkëta në kuadër të Task Forcës së ngritur kundër përhapjes së COVID-19. Sipas njoftimit të AKU gjatë inspektimit në Tiranë janë dhënë 4 masa administrative “paralajmërim”, janë marrë 10 mostra për […]