10 Maji – Dita e Pelikanit Kaçurrel!

Pelikani Kaçurrel, apo i njohur ndryshe si Pelikani Dalmat, (Pelecanus Crispus) simbol i Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta, tashmë prej 6 vitesh, ka ditën e vet Kombëtare. Dita e Pelikanit, është një ditë ku organizohen aktivitete ndërgjegjësuese dhe promovuese të vlerave natyrore dhe ekoturistike të këtij lloji në zonën e Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta si dhe në zonat […]

“Arti i fluturimit”, Kjo foto e Pelikanit Kaçurrel fiton konkursin e fotografise

Alwin Hardenbol, një student PhD në Shkollën e Shkencave Pyjore të Universitetit të Finlandës Lindore, është shpallur si Fituesi i çmimit te pare te konkursit vjetor të shkrepjes se fotografisë së Ekologjisë së Shoqërisë Ekologjike Britanike. Imazhi fitues i Hardenbol, i titulluar prej tij si Arti i Fluturimit , ka kapur një Pelikan Dalmat ne fluturim, […]

Reshjet e dendura te shiut/ Ishulli i Pelikanit Kaçurrel i sigurte!

Reshjet e dendura te shiut te diteve te fundit rriten ne nivele te frikshme sasite e ujit ne Lagunen e Karavastase. Krahas monitorimit te prurjeve te lumenjve, AdZM Fier pati nen vezhgim intensiv edhe ishullin e pelikanit i cili eshte ne procesin e folenizimit. Pamje ajrore te ishullit te pelikaneve te sjella nga Drejtori i […]

“Big Brother” ne ishullin e Pelikanit Kaçurrel ne Divjake, Monitorim 24 ore me kamera

Prej disa ditesh, ne Qendren e Vizitoreve ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta, mund te ndiqet ne kohe reale se çfare ndodh ne ishullin e pelikaneve. Rritja e numrit te species se Pelikanit Kaçurrel ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta kerkon edhe nje angazhim me te madh si nga ana e burimeve njerzore por edhe […]