10 Maji – Dita e Pelikanit Kaçurrel!

Pelikani Kaçurrel, apo i njohur ndryshe si Pelikani Dalmat, (Pelecanus Crispus) simbol i Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta, tashmë prej 6 vitesh, ka ditën e vet Kombëtare. Dita e Pelikanit, është një ditë ku organizohen aktivitete ndërgjegjësuese dhe promovuese të vlerave natyrore dhe ekoturistike të këtij lloji në zonën e Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta si dhe në zonat […]

16 Korrik – Dita e krijimit te Institutit per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA

Themelimi i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), shënoi fillimin e një kontributi modest në mbrojtjen e natyrës në vend. INCA është bërë një organizatë e rëndësishme e shoqërisë civile në Shqipëri me përvojë, vizion dhe ndikim në përmirësimin e statusit të vlerave natyrore dhe të masave të nevojshme për ti mbrojtur ato. […]

Dita e Veres 

Dita e Veres  eshte nje feste me origjine te lashte. Festimi kryhet ne nderim te natyres se bukur shqiptare dhe bimesise qe merr jete ne kete date. Tashme kjo feste eshte bere edhe dite kombetare pushimi. Shenja dalluese e ketij festimi eshte gatimi i ballokumeve dhe vendosja e veroreve ne kycin e dores. Ndersa ne Lezhe […]