Horizont EU forcon bashkepunimin me shkollen e Mesme Profesionale “Hasan Gina”

Në datën 22 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës “Mesme Profesionale “Hasan Gina” u realizua ora e dytë ndërgjegjësuese me studentë të kesaj shkolle në kuadër të projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) […]

Horizont EU/Orë edukative dhe ndërgjegjësuese në shkollën e Mesme Profesionale “Hasan Gina”

Në dt 27 prill ora 13:30 në ambjentet e shkollës se mesme profesionale “Hasan Gina” u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për […]

Kultivimi i Mashurkes – Keshilla profesionale per fermeret

Mashurka (Phaseolus vulgaris L. ) është i të njëjtit lloj me fasulen, por ndryshimet janë në dy drejtime të seleksionimit: kokrrat e pjekura botanike në fasule dhe bishtajoret e pjekura teknologjikisht në fasulet mashurkat. Mashurka e ka origjinë nga Amerika e Jugut, prej nga spanjollët e kanë transportuar atë në të gjithë Evropën. Mashurka është […]

Studimi / Semundjet profesionale, Shqiperia e vetmja ne rajon pa statistika

Në Shqipëri nuk ekziston asnjë sistem statistikor, për aksidentet dhe lëndimet në punë, si dhe lëndimet me pasoja vdekjeje apo sëmundjeve të tjera që lidhen me profesionin. Në përputhje me rregulloret ligjore, ekziston një detyrim për regjistrimin e aksidenteve dhe sëmundjeve në punë, por ky kuadër ligjor nuk e mbulon çështjen e një baze të […]