HEU prezanton projektin “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”

“Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem” ishte projekti qe Horizont EU prezantoi me  20 Korrik ne takim me te gjithe aktoret e projektit i cili eshte i financuar nga Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Ne kete tryeze e rrumbullaket per prezantimin e projektit ishin te […]

Vjosa midis turizmit dhe HEC-ve, FAO miraton programin per zhvillimin e qendrueshem

Lumi Vjosa, nga më të bukurit e Europës në gjendje të egër, është kërcënuar nga ndërtimi i HEC-ve, por organizatat ndërkombëtare janë vënë në mbrojte të tij. Javës që shkoi Programi i Ushqimit në Kombet e Bashkuara (FAO) ka miratuar një projekt që synon zhvillimin e qëndrueshëm të pellgut ku shtrihet lumi. Projekti synon të […]

FAO/ Peshkimi i qendrueshem merr mbeshtetje te forte ne Mesdhe dhe Detin e Zi

Me 5 qeshor 2020 bota festoi Ditën Ndërkombëtare për Luftën kundër Peshkimit të paligjshëm, të paraportuar dhe të parregullt. Ka edhe më shumë për të festuar, pasi Këshilli i 58-të Global i Mjedisit (GEF) ka miratuar mbështetje financiare për dy projekte të FAO për peshkimin dhe menaxhimin e bazuar në ekosistem për Detin e Zi […]

FAO: “Ushqim me i qendrueshem nese rriten te drejtat e grave”

Kjo është ajo që FAO, organizata e KB për ushqim dhe bujqësi, deklaron: “Në zonat rurale ku ka më shumë barazi gjinore, rriten ka rritje e të ardhurave ekonomike dhe sistemet ushqimore janë më efikase”. Garantimi i sistemeve të qëndrueshme të ushqimit është i mundur vetëm duke fuqizuar gratë në të gjithë botën, duke njohur […]

Plani i ri i BE-se “Farm to Fork”- Ushqim i qendrueshem, me shume bio dhe me pak pesticide

Komisioni synon të ndajë 40% të fondeve të BE-së për bujqësinë dhe 30% të atyre për sektorin e peshkimit që “të kontribuojnë në objektivat e klimës” dhe të investojnë në ekonominë rrethore. Biodiversiteti dhe ripyllëzimi midis përparësive të Brukselit“ Strategjia e re “Farm to Fork” , nga ferma në pirun, e propozuar nga Komisioni Evropian si pjesë e Marrëveshjes së Gjelbër,  […]

Lufta e te rinjve ne zhvillimin e qendrueshem!

Me një pjesëmarrje të gjerë nga 15 organizata europiane mjedisore me fokus përfshirjen e të rinjve në adresimin e çështjeve mjedisore në datat 12-16 nëntor u zhvillua sesioni studimor me temë “Lufta e të rinjve në zhvillimin e qëndrueshëm”, i mbajtur në “European Youth Center” në Budapest, Hungari. Qëllimi i këtij studimi ishte njohja me […]