“Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”/HEU takim me nxenesit ne Allkaj

Në datën 11 tetor ora 11:00 në ambjentet e Shkollës “Allkaj” u bë prezantimi i projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Në takim merrnin pjesë nxënës të klasave te 10-ta, 11-ta dhe 12 […]

Angazhimi i te rinjve dhe kontributi i tyre per ndryshimin e cilesise se jetes ne komunitet!

Angazhimi i te rinjve dhe kontributi i tyre per ndryshimin e cilesise se jetes si ne zonat urbane dhe ato rurale eshte teper i rendesishem. Pikerisht me kete teme u zhvillua dhe emisioni Udhekryq ne radio Lushnja nga shoqata Horizont EU e cila po zbaton projektin “Rinia si faktor ndryshimi në realitetin mjedisor dhe sportiv” […]

“5 Buke dhe 2 Peshq” hapin “Arti i Drurit” ne Lushnje/ Kisha Ungjillore ne ndihme te formimit profesional te te rinjve

Aftesimi i te rinjve ne nje fushe te caktuar sherbimi me qellim pershtatjen me tregun e punes si dhe mungesa e e specialisteve te mesem si psh profesioni i kerkuar i marangozit jane bere shkak qe te nxisin Kishen Ungjillore Lushnje per te ngritur nje qender te trajnimit dhe pergatitjes se mjeshtrave te perpunimit te […]

Lufta e te rinjve ne zhvillimin e qendrueshem!

Me një pjesëmarrje të gjerë nga 15 organizata europiane mjedisore me fokus përfshirjen e të rinjve në adresimin e çështjeve mjedisore në datat 12-16 nëntor u zhvillua sesioni studimor me temë “Lufta e të rinjve në zhvillimin e qëndrueshëm”, i mbajtur në “European Youth Center” në Budapest, Hungari. Qëllimi i këtij studimi ishte njohja me […]

Shqiperia, me perqindjen me te larte te te rinjve 25-29 vjeç ne Europe, pas Maltes

Të rinj gjithnjë e më tepër dixhitalë, ‘multi-tasking’ dhe të arsimuar, ‘produkt’ i globalizimit dhe më pak konformistë. Brezi i lindur midis viteve tetëdhjetë dhe fillimi i viteve nëntëdhjetë është bërë fokusi i kompanive të mallrave të konsumit. Por ku janë të përqendruar më shumë të rinjtë europianë? Sipas një përllogaritje të re të Eurostat, […]

Sondazhi i te rinjve, 71% duan te ikin nga Shqiperia, nuk kane besim te politika

Të rinjtë shqiptare janë të zhgënjyer nga klasa politike, ndaj përgjigjen me indiferentizëm për çdo ngjarje  që prodhon ajo. Gjatë një sondazhi kombëtar të kryer nga shoqëria civile, 71% e të rinjve të pyetur duan të largohen nga Shqipëria. Gjermania, Franca dhe Holanda janë vendet e preferuara për të jetuar dhe punuar. “Ndërkohë që jemi […]