“5 Buke dhe 2 Peshq” hapin “Arti i Drurit” ne Lushnje/ Kisha Ungjillore ne ndihme te formimit profesional te te rinjve

Aftesimi i te rinjve ne nje fushe te caktuar sherbimi me qellim pershtatjen me tregun e punes si dhe mungesa e e specialisteve te mesem si psh profesioni i kerkuar i marangozit jane bere shkak qe te nxisin Kishen Ungjillore Lushnje per te ngritur nje qender te trajnimit dhe pergatitjes se mjeshtrave te perpunimit te […]

Ndihme shtese 26 mije leke per te punesuarit apo ish te punesuarit ne transportin publik

Të punësuarit apo ish-të punësuarit në subjektet e transportit publik, qytetas dhe ndërqytetas do të marrin një ndihme financiare prej 26 000 (njëzet e gjashtë mijë) lekësh, për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19. Kjo është një pagesë shtesë, pavarësisht se këta punonjës mund të kenë përfituar nga paketat e mëparshme të ndihmës. Këta […]

Sondazhi te moshat e reja: 92% s’moren asnje ndihme nga qeveria gjate pandemise, 51% jane te papune

92 % e të rinjve shqiptarë të anketuar në një sondazh kane deklaruar se nuk kanë marrë asnjë lloj mbështetje nga shteti gjatë karantinës, ndërkohë që 49% e të rinjve deklaruan se ata ose një familjar i tyre, humbën vendin e punës gjatë pandemisë. Të dhënat vijnë përmes Raportit të përvitshëm Kombëtar “Rinia në Shqipëri […]

Turizmi ne kohe pandemie/ Specialisti Pilku: Sektori ka nevoje per ndihme dhe lehtesira fiskale

Pandemia e koronavirusit COVID-19, përveç shkaktimit të një krize shëndetësore, ka ndikuar edhe në sjelljen e njerëzve dhe zakoneve të tyre të përditshme, duke shkaktuar edhe ndryshime në ekonomi. Kriza e shkaktuar nga COVID-19, në botë, por edhe në vendet e rajonit, ka prekur më së shumti sektorin e turizmit, si dhe sektorë të tjerë […]

BE aprovon 1.2 miliarde euro ndihme per fermeret italiane

Komisioni Evropian ka aprovuar 1.2 miliardë euro shtetin Italian për të mbështetur ndërmarrjet aktive në sektorët e bujqësisë, pylltarisë, peshkimit, akuakultures dhe sektorë të tjerë të prekur nga epidemia e koronavirusit. Skema e ndihmës u aprovua në kornizën e përkohshme të ndihmës shtetërore . Mbështetja do të sigurohet përmes granteve të drejtpërdrejta, paradhënieve të rimbursimeve, lehtesira fiskale per pagesat […]

Pakete ne ndihme te bujqesise? Çuçi: Nuk ka arsye, Covid-19 nuk e ka destabilizuar bujqesine

Bledi Çuçi, ministër i Bujqësisë, në një emision televiziv ka deklaruar se “bujqësia ka qenë i vetmi sektor që nuk ka pushuar asnjë sekond së punuari gjatë pandemisë” dhe, sipas tij, “nuk është cenuar as prodhimi dhe as qarkullimi i mallrave”. “Po kështu, morëm masa që të mos pezullohej asnjë ditë edhe eksporti i produkteve […]

Ndikimi i pandemise ne sektorin bujqesor/ KASH jep propozimet ne ndihme te fermereve

Ashtu si sektorët e tjerë të ekonomisë edhe bujqësia po përballet me vështirësi në këtë periudhë pandemie. Fermerët po vijojnë punën e tyre, duke kapërcyer vështirësitë e krijuara në këtë sektor. Në dy paketat financiare të publikuara nga qeveria deri tani, agrobiznesi nuk ka gjetur mbështetje. Kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, deklaroi […]

KE ne ndihme te fermereve per ushqim te panderprere e te sigurt

Komisioni Evropian, nëpërmjet faqes në Instargam, dedikuar të gjithë fermerëve në Bashkimin Evropian, i ka falenderuar ata për punën e palodhshme, në këto ditë të pandemisë globale të COVID-19. Sipas Komisionit Evropian dhe faqes EU Agrifood, furnizimi i popullatës me produkte ushqimore, pa ndërpprerje, por edhe për të sigurta për konsum, vlerësohet maksimalisht. Për këtë […]

Coronavirus, fermeret kerkojne ndihme te BE-se per “garantimin e furnizimeve ushqimore”

Përfaqësuesit e sektorit bujqësor ne BE ngriten alarmin për mbylljen e tregjeve dhe furnizimin e mallrave. Me një letër drejtuar Komisionit, theksohen “pasojat dramatike” për punën në fshat. Organizmi fermerëve Copa-Cogeca ka njoftuar se i ka dërguar  Komisionit Evropian një letër duke kërkuar për institucionet e Brukselit për të siguruar funksionimin e duhur të prodhimit […]

“Junior Ranger” ne ndihme te pyllezimit te PKDK

Ne kuader te dites Boterore te Ligatinave ne Parkun Kombetar – Divjake-Karavasta u organizuan disa aktivitete ne ndihme te mjedisit. Gjate nje aktiviteti me prezencen e Ministrit te Mjedisit dhe Turizmit z. Blendi Klosi si dhe me drejtorin e pergjithshem te AZM z. Zamir Dedej ne PKDK nuk mund te mungonin edhe trashegimtaret e rojtaret e […]