“Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”/HEU takim me nxenesit ne Allkaj

Në datën 11 tetor ora 11:00 në ambjentet e Shkollës “Allkaj” u bë prezantimi i projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Në takim merrnin pjesë nxënës të klasave te 10-ta, 11-ta dhe 12 […]

Horizont EU takim me gazetaret ne Lushnje

Horizont EU Lushnje ka zhvilluar nje takim orientues me disa gazetarë të ketij qyteti me qëllimin për të rritur angazhimin dhe forcimin e rolit të mediave në nxitjen e një vendimmarrjeje transparente të përdorimit të burimeve të natyrore në Shqipëri, për të evidentuar kontributin dhe përpjekjet e vazhdueshme të gazetarisë shqiptare në rritjen e ndërgjegjësimit […]

Parandalimi i dhunes ndaj grave – Shoqata Refleksione takim ne Bashkine Lushnje

Situata e izolimit e krijuar nga pandemia COVID-19 solli edhe nje rritje te problemeve sociale ne familjet shqiptare siç eshte edhe dhuna ndaj grave. Pikerisht per kete arsye ne Bashkine Lushnje ne ambjentet e Keshillit Bashkiak, shoqata “Refleksione” organizoi nje takim me gra te Bashkise Lushnje me teme”Parandalimi i dhunes ndaj grave, para se ajo […]

Horizont EU dhe MEN takim per promovimin e perdorimit te qendrueshem te burimeve natyrore te PKDK

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, financuar nga BE dhe zbatuar nga INCA, dy Organizatat Horizont EU dhe Mireqeverisja e Ekosistemeve Natyrore (MEN) organizuan nje takim ne Parkun Kombetar […]

“Qendresa Antikomuniste”/ Te Perndjekurit Politik takim perkujtimor ne Shkoder

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politik të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Drejtësi dhe Paqe dhe Bashkinë Shkodër organizuan një ceremoni përkujtimi në Shkodër, në qytetin më antikomunist të Shqipërisë, në nder të qëndrestarëve ndaj regjimit komunist. Takimi u zhvillua pranë memorialit që i kushtohet të njëjtës ditë, në nder e respekt të të gjithë […]

Rishikimi i kufijve te Zonave te Mbrojtora, takim ne Lezhe

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) dhe Ministria e Turizmit dhe Mjedisit (MTM) kanë marrë një nismë për shqyrtimin dhe vlerësimin e Rrjetit Kombëtar të Zonave të Mbrojtura (ZM), me qëllim njohjen e vlerave të veçanta të ruajtjes (kombëtare e ndërkombëtare), dhe ‘pastrimin’ e rrjetit nga zona që nuk përmbushin kriteret, si dhe propozimin […]

Gjuetia dhe kapja e paligjshme e shpendeve – AOS dhe AdZM Fier takim ne PKDK

Dukuria e kapjes dhe vrasjes se paligjshme te faunes se eger ne zonat e mbrojtura per motive te ndryshme dhe mos ndeshkimi i tyre prej me shume se 25 vitesh, i ka sjelle nje dem te madh ketyre zonave dhe ne veçanti popullatave te llojeve te rralle. Krahas kesaj, kjo dukuri ka demtuar rende edhe […]

Ruajtja dhe promovimi i zonave te mbrojtura, INCA takim ne Lezhe

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), në bashkëpunim me Unionin Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN), në kuadër të projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore të Shoqërisë Civile për të promovuar mbrojtjen e natyrës në Shqipëri”, të financiar nga Bashkimi Evropian (BE), nëpërmjet programit “Mbështetje për kapacitet e Shoqërisë Civile”, ka zhvilluar Trajnimin Lokal […]