Angazhimi i te rinjve dhe kontributi i tyre per ndryshimin e cilesise se jetes ne komunitet!

Angazhimi i te rinjve dhe kontributi i tyre per ndryshimin e cilesise se jetes si ne zonat urbane dhe ato rurale eshte teper i rendesishem. Pikerisht me kete teme u zhvillua dhe emisioni Udhekryq ne radio Lushnja nga shoqata Horizont EU e cila po zbaton projektin “Rinia si faktor ndryshimi në realitetin mjedisor dhe sportiv” […]

VOA/ Si te mbrohesh nga koronavirusi ne aktivitetin e jetes se perditshme

Nëse jeni një nga ata që keni frikë se me çdo veprim që bëni mund të sillni në shtëpi koronavirusin, ekspertët këshillojnë të mos shqetësohemi, thjesht të lajmë duart rregullisht. Në vazhdim udhëzimet e ekspertëve për mbrojtjen nga koonavirusi në rrethana të përditshme: Ekspertët e shëndetit publik thonë se sot në këtë periudhë të pazakontë, […]

3 Marsi – Dita Boterore e Jetes se Eger

Më 20 dhjetor 2013, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (UNGA), në seancën e 68-të të saj, në të cilën u nënshkrua Konventa për Tregtinë Ndërkombëtare të Specieve të Rrezikuara të Faunës dhe Florës së Egër (CITES), shpalli datën 3 mars si Ditën Botërore të Jetës së Egër për Kombet e Bashkuara, me qëllim […]