Horizont EU mbyll me sukses projektin ne rajonin nr 4

Nderhyrja ne infrasktrukture dhe permiresimi i cilesise se kalimit te kohes se lire per bllokun e banimit parafabrikat te rajonit nr 4 nga Horizont EU u permbyll sot me dy objekte te fundit kendi i lojerave per femije dhe fusha e ping – pongut per te rinj, Perfundon keshtu investimi ne kuader te projektit “Rinia […]

Pastrim dhe ndergjegjesim/ Horizont EU aktivitet ne Rajonin nr. 4 Lushnje

Në datën 13 Prill ora 09:30 në ambjentet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muco, Rajoni nr 4, në kuader të projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve […]

32% e tregut, “ne duar” te Beratit- Prodhuesi me i madh i ullinjve ne te gjithe rajonin!

vaji-ullirit

Qarku i Beratit ka rezultuar qarku më dashamirës ndaj prodhimit të ullinjve, në vitin 2018! Kjo është ajo çka e ka karakterizuar këtë qark në vitin paraardhës, referuar vjetarit Statistikor Rajonal të Instat. Sipas këtyre të dhënave, Qarku i Beratit ka zënë jo pak, por 32% të totalit të prodhimit. Përsa i përket prodhimtarisë së […]

Produktet “Made in Albania” shiten 30% me lire ne tregje; Prodhuesit kerkojnë bashkim me Kosoven dhe rajonin

Prodhimi vendas dhe produktet “Made in Albania” operojnë në një mjedis sfidues, ku duhet të përballen me konkurrencën që ju vjen nga rajoni dhe ndryshimet e shpejta që po pësojnë tregjet. Bashkimi i Prodhuesve Shqiptar organizoi gjatë ditës së sotme Konventën e Parë të Prodhuesve Shqiptarë ku trajtuan sfidat që prekin sot prodhimin vendas dhe […]

“Freedom House” per lirine e medias – Ne Shqiperi vleresohet me noten 2, si ne te gjithe rajonin

Me një notë vlerësimi nga 1 në 4, liria e shtypit në Shqipëri vlerësohet në 2, sipas raportit më të fundit të “Freedom House” që mban titullin: “Liria dhe media; një spirale në zbritje”. Me notën dy, siç e tregon edhe harta, pra me ngjyra të njëjta, vlerësohet i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor. Vendet […]