Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

Informaliteti i bujqesise rurale

Një supermarket synon t’i bëjë fermerët rumunë që të paguajnë taksat. Por deri më tani ka rezultuar i pasuksesshëm Supermarketi i ri i Rumanisë në pronësi të shtetit, “Unirea Agro-Food Trade House”, duket si një nyje e të kaluarës komuniste. Dy dyqanet e para, të cilat u hapën në tetor, nuk është se ofrojnë produkte […]

BB: Skema e pensioneve ne Shqiperi, ne presion te dyfishte nga plakja dhe informaliteti

Sistemet aktuale të pensioneve publike në një periudhe jo shumë të largët do duhet të reformohen totalisht për të shmangur defektet që po shfaqin kudo në botë. Banka Botërore në një analizë të thelluar globale për vështirësitë që po hasin skemat e sigurimeve nga plakja e popullsie dhe nga mungesa e efikasitetit që disa vende […]