Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

Coronavirusi: Eksportet e bllokuara, bujqesia do kete kosto te larte humbje

Eksperti për bujqësinë Ilir Pilku ne nje emision televiziv ka folur për prodhimet bujqësore në kohen e coronavirusit dhe bllokimin e eksporteve. Ai ka paralajmeruar se do kete kosto të lartë humbje dhe i bëri thirrje ambasadave dhe diplomatëve që të punojnë për të mirën e ekonomisë shqiptare. “Prodhimi nuk ka lidhje me ndikimin e […]

HUMBJE PER ARTIN SKENIK LUSHNJAR “BABAI” I TEATRIT TE KUKULLAVE LLUKAN KOLA, NDERRON JETE

Shkruar nga bashkepuntori dhe miku i tij Maksim Kulla. LLUKAN KOLA lindi në vitin 1950 në qytetin e Lushnjës nga një familje klerikësh ortodoks. Edukimin e parë e mori në shkollën foshnjore me Marie Bertoli me profesion edukatore, një këngëtare popullore e këngëve të Shqipërisë së mesme, e ardhur nga qyteti i Elbasanit e cila […]