Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

Abuzimet me subvencionet ne bujqesi, BE vendos kontrollin e parcelave me satelitet “Sentinel”

Mashtrimet me subvencionet për sektorin bujqesor arrijnë në 80 milion euro vetëm në Itali. Sipas një raporti nga gjyqtarët e kontabilitetit, mjetet teknologjike për t’i monitoruar dhe  shmangur ato janë atje, por shumë pak i përdorin ato. Ne jemi aktivë në vetëm 5 provinca. Vetëm në tre vitet e fundit, autoritetet italiane kanë zbuluar një […]