Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

OKB: Pandemia ndikoi negativisht ne bujqesine shqiptare, por qeveria nuk i ndihmoi fermeret

Pandemia Covid -19 dhe masat kufizuese në lëvizje për frenimin e saj në tremujorin e dytë e kanë ndikuar negativisht sektorin bujqësor, por megjithëkëtë bujqësia ka qenë e përjashtuar nga paketat shtetërorë të ndihmës. Organizata e Kombeve të Bashkuara analizoi efektet e pandemisë në bujqësi ku gjeti se, sektori ishte ballafaquar me mungesë të fuqisë […]

Bresheri demton bujqesine ne Lushnje/ Fermeret te pashprese per mbeshtetje nga qeveria

Kushtet atmosferike te paqendrueshme ne ditet e fundit, te cilat u shoqeruan me rebeshe shiu dhe bresheri, shkaktuan deme te konsiderueshme ne bujqesi ne rrethin e Lushnjes. Ne Lushnje dhjetera hektare te mbjella me miser, grure, vreshta dhe serra djellore pesuan deme nga bresheri. Sipas te dhenave zonat me te prekura deri me tani jane […]

Qeveria ne borxh me bebet per shperblimin e lindjes, detyrimet arrijne 2.3 milione euro

Deri në qershor të këtij viti qeveria kishte ende rreth 293 milionë lekë apo rreth 2.3 milionë euro detyrime të pashlyera në zërin e shpërblimeve të lindjes. Ky zë përfshin 5000 lekëshin që duhet të kishin përfituar bebet e lindura në të gjithë vendin sipas skemës së vjetër dhe që ende nuk ju është dhënë […]

Fermeret ne proteste – Qeveria te na ndihmoje, po falimentojme

Fermeret e Lushnjes dhe mbare Myzeqese kane protestuar diten e sotme per situaten e tregut per shitjen e produkteve bujqesore. Protesta e organizuar nga shoqata “Fermeret e Myzeqese” dhe e mbeshtetur nga 100 fermere te paisur me pankarta ku shprehin kritikat e tyre per mungesen e mbeshtetjes se qeverise, ka nisur tek rrethrrotullimi i plastmasit […]

Qeveria leshon mbi 7500 parcela bujqesore me qira, por shume jo ne pronesi te saj

Ministria e Bujqësisë ka publikuar një listë prej më shumë se 7500 parcelash tokë në të gjithë vendin që do të jepen me qira. Parcelat shtrihen në të gjithë vendin dhe kryesisht përfaqësojnë tokë arë ose pemëtore me sipërfaqe totale mbi 16 mijë hektarë tokë. Sipas të dhënave zyrtare nga Ministrisë së Bujqësisë shumë nga […]

Zgjerimi i parkut te Tomorrit, Qeveria dhe ekspertet: Te mos lejohen bizneset e guroreve

Qeveria nuk do të lejojë dëmtimin e malit të Tomorrit nga biznesi i guroreve që veprojnë aty. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, çeli sot serine e diskutimeve publike mbi vlerat dhe rëndësinë e ruajtjes së zonave të mbrojtura. Nisur edhe nga zhvillimet më të fundit, lidhur me vendimin e gjykates administrative për rrëzimin […]

Ndryshojne rregullat per agroturizmin, qeveria shton kerkesat per subjektet

Një vit pasi miratoi një vendim të posaçëm për kriteret që duhet të plotësohen nga një subjekt që kërkon të certifikohet në veprimtarinë e agroturizmit, Këshilli i Ministrave ka rishikuar vendimin duke bërë disa ndryshime. Kështu së pari ky vendim ka saktësuar atë se çfarë konsiderohet agroturizëm duke shtuar të paktën tre pika të reja […]

Shqiperia ne krize, ka dale nga harta e investimeve te huaja, qeveria syte nga orienti

Kreu i Dhomës shqiptaro Britanike Zenel Hoxha, është mjaft aktiv në media dhe jo vetëm për të promovuar Shqipërinë por edhe për të sjellë investime të huaja në këtë vend që ka shumë nevojë. Por pavarësisht dëshirës së tij, tentativës për të bërë të pamundurën që ky vend të ketë sa më shumë investitorë të […]

Qeveria Japoneze kthehet me JICA-n ne Parkun e Divjakes

Parku Kombetar Divjake Karavasta, do te kete vemendjen e qeverise japoneze per disa vite ne vazhdim. Ky ka qene rezultati i takimit te djeshem mes ministrit te Mjedisit te Japonise z. Minoru Kiuchi shoqeruar me 4 drejtore te drejtorive te ndryshme te Ministrise se Mjedisit si dhe Ambasadori i Japonise ne Shqiperi si dhe ministrit […]