Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

Tirana qyteti me popullsine me moshe me te re, te vjetrit ne jug!

Tirana është qarku ku është përqendruar pjesa më e madhe e popullsisë së vendit dhe njëkohësisht më e reja. Të dhënat e publikuara nga INSTAT tregojnë se qarku i Tiranës ka popullsinë më të re në Shqipëri me një moshë medianë 34,7 vjet. Së bashku me Dibrën dhe Kukësin, ato përbëjnë qarqet me popullsinë më […]

Fillon rikonstruksioni i nderteses se re te AIDSSH

Fillon rikonstruksioni i ndërtesës së re të Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit (AIDSSH), një bashkëpunim ndermjet AIDSSH-së dhe Agjencisë Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar në Tiranë (SIDA) Diten e sotme në mjediset e reja të Autoritetit, pranë Ministrisë së Mbrojtjes, u zhvillua nje ceremoni per prezantimin e projektit të bashkëpunimit për rikonstruksionin […]