Abuzimet me çmimet e plehrave kimike/ Autoriteti i Konkurences vendos masa per stabilizimin e tregut

Autoriteti i Konkurrencës ka njoftuar se nisur nga shqetësime të ngritura në media mbi rritjen e çmimit të plehrave kimike, bazuar në legjislacionin përkatës “Për mbrojtjen e konkurrencës”, realizoi një monitorim të tregut të importit dhe shitjes me shumicë të plehrave kimike dhe inputeve bujqësore, për evidentimin e kushteve të tregtimit të këtyre produkteve, me qëllim […]

Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

Mungesa e tregut per rrushin/ Sindikata ne proteste, thirrje qeverise per mbeshtetje te fermereve

Sindikata e Fermereve te Bashkuar ka mbajtur paraditen e sotme nje proteste ne hyrjen jugore te qytetit te Kavajes ne mbeshtetje te fermereve te zones se Lekajt e Germenj te cileve tonelata me rrush u kane mbetur pa u shitur. Prej disa ditesh fermeret jane shfaqur ne media dhe rrjetet sociale te shqetesuar per mbetjen […]

Koha dhe shkenca faktore vendimtar ne sigurimin e tregut!

Bujqesia dhe eksporti i produkteve te sektorit eshte i lidhur me hershmerine ne te cilen produkti del ne treg. Sa me shpejt produkti del ne treg, me i larte çmimi. Vendendodhja gjeografike dhe kushtet klimaterike jane nje faktor teper i rendesishem i cili ndikon ne pjekjen me te hershme te produktit. Por nje rol gjithashtu […]

Investon ne sera me teknologji italiane, Fermeri hedh 50 ton domate si pasoje e tregut

Në Kucove, në rrethin e Beratit rritja e domateve, trangujve dhe specave në sera per fermerin Paulin Kuqo, është bërë e mundur nga përdorimi i teknologjisë italiane. Fermeri dhe sipërmarrësi Paulin Kuqo disponon 2.5 hektarë sera për prodhimin e këtyre perimeve, 1 hektar prej  të cilave është ndërtuar me sera të pajisura plotësisht me tekonologji […]