Kultivimi i duhanit/ 80 milione euro humbje nga informaliteti, Qeveria skeme te re per kontrollin e tregut

Një projektligj i ri i propozuar nga Ministria e Bujqësisë synon që të vërë në një zinxhir të ri kontrolli kultivuesit dhe grumbulluesit e duhanit për të vjelë më pas detyrimet që duhet të paguhen për këtë prodhim si akcizë. Në një draft të hedhur për konsultim, ministria pranon se rreth 25-30% e konsumit të […]

“Tkurret” kultivimi i duhanit – Si ka ndryshuar siperfaqja e mbjelle nga viti 2013

Statistikat në rënie të duhanit të grumbulluar në vend, janë reflektim i pastër i tkurrjes ndër vite të sipërfaqes së mbjellë. Referuar të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, nga viti 2013 sipërfaqja në hektarë e kultivimit të duhanit është tkurrur gradualisht, nga 1596 ha  në 881 ha në vitin 2017 që është edhe viti […]