Siguria ne Lushnje/ Këshilli Vendor i Sigurisë Publike zhvillon takimin e radhës

Ditën e sotme në sallën e Këshillit Bashkiak Lushjne u zhvillua takimi i radhës i “Këshillit Vendor për Sigurinë Publike”.  KVSP ka si qëllim vënien në lëvizje të të gjithë aktorëve vendorë për të trajtuar së bashku çështjet që lidhen me kriminalitetin, dhunën në familje si dhe çështje të tjera që lidhen me sigurinë publike. […]

Siguria ushqimore dhe protokollet ne sistemin arsimor – AKU vendos 16 masa administrative dhe asgjeson mbi 38 ton produkte

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë realizuar 314 inspektime dhe monitorime gjatë 24 orëve të fundit edhe si pjesë e Task-Forcës Anti-Covid ku përveç monitorimit të bizneseve, po vijojnë çdo ditë edhe monitorimin e të gjitha niveleve të sistemit arsimor për zbatueshmërinë e protokolleve anti-covid. Sipas njoftimit gjatë inspektimeve janë dhënë 16 masa […]

Siguria dhe shitja e produkteve bujqesore, percaktohet nga koha dhe menyra e kultivimit!

Rezultatet dhe çmimet më të mira dalin kur këto kultura perimore kultivohen në ambietet e mbrojtura, të cilat kontribuojn në të ardhura të kënaqshme për fermerët tanë. Prodhimtaria e integruar bujqësore është sistem që merret me prodhimin e ushqimit me cilësi të lartë, duke i shfrytëzuar burimet natyrore dhe mekanizmmat tjerë rregullues. Sipas kësaj, menaxhimi […]

Ndryshimi i klimes dhe siguria e ushqimit!

Ndryshimi i klimës paraqet sfida të rëndësishme për sigurinë globale të ushqimit. Ndryshimet afatgjata në temperaturën, lagështinë, modelet e reshjeve dhe shpeshtësinë e ngjarjeve ekstreme të motit tashmë po ndikojnë në praktikat e bujqësisë , prodhimin e bimëve dhe cilësinë ushqyese të kulturave ushqimore. Ndjeshmëria e mikrobeve, mikroorganizmave që prodhojnë potencialisht toksinave dhe dëmtuesve të tjerë ndaj faktorëve klimatikë […]

EFSA/ Siguria ushqimore eshte biznesi i te gjitheve, tani dhe ne te ardhmen

“Siguria e ushqimit është puna e përditshme e EFSA-s, por është biznesi i gjithkujt që të marrin në konsideratë sigurinë e ushqimit tani dhe në të ardhmen nëse duam të kufizojmë ndikimin e ndryshimit të klimës dhe të ndërtojmë sisteme të qëndrueshme ushqimore globale në dobi të konsumatorëve, prodhuesve dhe botës tonë natyrore. “- Bernhard […]

Siguria ushqimore vjen nga kontrolli per standartet!

Covid-19 perpos shume te keqijave pa fund qe i solli njerezimit, ka edhe te mirat qe vijne pas kalimit te emergjences. Siguria ushqimore dhe garancia per produktet duhet te vere ne levizje te gjitha strukturat pergjegjese per kete sherbim. Nese deri dje keto institucione ngurronin per shume arsye si njohjet, anetaresimi politik, rryshfeti apo indiferentizmi […]

Siguria ushqimore vjen nga respektimi i masave nga fermeret, tregtaret dhe dizinfektimi i tregut

Siguria ushqimore dhe garancia e produkteve te fruta-perimeve kane nje rendesi teper te larte. Situata e pandemise globale qe ka izoluar edhe vendin tone ka bere qe i gjithe populli te gjendet ne karantine dhe te vetmet levizje qe bejne jane ato per furnizimin me ushqime. Dizinfektimi i ambjenteve publike dhe te tregtimit jane disa […]

“Zdrava 07” – Garancia dhe siguria e biznesit tuaj, me standarte Europiane!

Aderimi i shqiperise ne Bashkimin Evropian kerkon edhe disa standarde te larta tregtare. Siguria ushqimore dhe menyra e sigurte e perpunimit, amballazhimit dhe tregtimit jane disa nga kushtet qe kompanite e ketyre fushave duhet te plotesojne. Rendesia e marketingut dhe standartit te ruajtjes se ushqimit si domozdoshmeri per çdo biznes por edhe kusht per integrimin […]

“Standardet e ndertimit dhe siguria sizmike domosdoshmeri”

Profesor Frederik Tilmann, drejtues i sektorit të sizmologjisë në Qendrën gjermane të Studimeve Gjeologjike (GFZ) në Potsdam shpjegon për DW dukurinë sizmike me goditjet pasuese të tërmetit të 26 nëntorit në Shqipëri. DW: Tërmeti i rëndë i së martës (26.11) në Durrës dhe Thumanë, që shkaktoi dëme të paimagjinueshme, është shoqëruar me lëkundje të tjera, […]

Siguria ushqimore, miratohen procedurat e shkaterrimit te produkteve

Këshilli i Ministrave vendosi përcaktimin e rregullave dhe të procedurave të shkatërrimit të produkteve, me qëllim identifikimin e kushteve të nevojshme për ruajtjen, trajtimin, transportimin dhe shkatërrimin e tyre në mënyrë të tillë që mbrojtja e jetës dhe e shëndetit të njeriut e të mjedisit të jenë të garantuara. Në mbledhjen e Qeverisë me propozimin […]