Ushqimi, jemi me te shtrenjtet ne rajon – Eurostat: Ne Shqiperi shtrenjtohet “shporta”, çmimi sa 82% e mesatares europiane

Të dhënat më të fundit të Agjencisë Europiane të Statistikave tregojnë se, në Shqipëri çmimet janë sa 57% e mesatares europiane. Kjo normë e vendos Shqipërinë ndër vendet më të lira në kontinentin e vjetër, por në krye të rajonit, së bashku me Serbinë dhe Malin e Zi. Maqedonia e Veriut, Bosnje Hercegovina, por më […]

Dita Europiane e Parqeve

24 Maji përkujton krijimin e nëntë parqeve të para kombëtare europiane në Suedi në vitin 1909. Kjo ditë festohet në një sërë qytetesh të mëdha të Europës, ku parqet shërbejnë si “mushkëritë e qytetit” si pasojë e përqëndrimit të lartë të trafikut, të industrisë dhe zhurmës. Dita Europiane e Parqeve u promovua për herë të […]

“Zdrava 07” – Garancia dhe siguria e biznesit tuaj, me standarte Europiane!

Aderimi i shqiperise ne Bashkimin Evropian kerkon edhe disa standarde te larta tregtare. Siguria ushqimore dhe menyra e sigurte e perpunimit, amballazhimit dhe tregtimit jane disa nga kushtet qe kompanite e ketyre fushave duhet te plotesojne. Rendesia e marketingut dhe standartit te ruajtjes se ushqimit si domozdoshmeri per çdo biznes por edhe kusht per integrimin […]

Fermeret qe perfitojne me shume subvencione nga taksapaguesit europiane!

Çuditërisht, nuk janë francezët, por europianolindorët Gjatë verës që lamë pas, vendet anëtare të Bashkimit Europian u përleshën sa u takon pozicioneve më të rëndësishme të këtij kontinenti, shkruan The Economist. Por ata nuk u treguan po kaq të zellshëm sa i takon përfundimit të diskutimeve mbi buxhetin shtatëvjeçar të BE-së, apo “kornizën financiare shumëvjeçare” […]

Inagurohet Poliklinika Lushnje, Standarde europiane per banoret

Poliklinika e Lushnjës i eshte nenshtruar nje rikonstruksioni rrenjesor fal nje investimi prej 750 mije eurove fryt i partneritetit të qeverisë shqiptare me qeverinë zvicerane, nëpërmjet projektit Shëndet për të Gjithë (HAP). Ne inagurimin e ambienteve te reja  te Poliklinikes Lushnje ka qen i pranishem Kryeministri Edi Rama, perfaqesuses te qeverise zviceriane ne vendin tone, […]

Shqiptaret me zemren me te dobet, vdekjet nga semundjet koronare sa katerfishi i mesatares europiane

Më shumë se gjysma e vdekjeve gjatë vitit të kaluar në Shqipëri kanë ardhur si rrjedhojë e problemeve me zemrën. Sipas INSTAT, në vitin 2018, vdekjet nga grup sëmundja “Aparati i qarkullimit të gjakut” arritën në 11,599, ose 53,2% e vdekjeve gjithsej. Shkaktari kryesor i kësaj sëmundje, pohojnë ekspertët, është stili i jetesës dhe dieta […]

Eurostat: Shqiperia me çmimin me te shtrenjte te mishit ne rajon dhe ne disa vende europiane

Shqipëria renditet me nivelin më të lartë të çmimit tëmishit nërajon, por edhe se disa vende të Bashkimit Europian. Për vitin 2018, indeksi i çmimit të mishit shënoi rritje në raport me një vit më parë, çka do të thotë se për xhepat e shqiptarëve blerja e një kilogrami mish rëndon më shumë. Eurostat ka përllogaritur nivelin e çmimit të mishit në BE dhe në vendet kandidate sipas paritetit të fuqisë blerëse. Mesatarja e BE-së merret niveli 100. Sipas të dhënave që ka […]

Akuzuesit e bujqesise, “thyejne hundet” nga Doni Fruits

Produktet bujqesore shqiptare here pas here atakohen ne media per cilesine e tyre, kryesisht per perdorimin e hormoneve ose per nivelin e larte te nitriteve. Gjithnje kur fermeret shqiptare jane ne kulmin e prodhimit ndodh ky fenomen i cili frikeson konsumatorin vendas por jo vetem. Mungesa e laboratoreve ne Shqiperi si dhe kontrollet strikte ne […]