Nis zbatimi i projektit: “Rrjetezimi dhe Advokim per Aksione Komunitare te Ruajtjes se Burimeve Natyrore Lokale”

Projekti strategjik “Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” zbatuar nga INCA Albania me mbështetjen e Leviz Albania projektit të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC (Embassy of Switzerland in Albania), ka nisur se zbatuari. Ne kuader te ketij projekti Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në […]

EFSA/ Siguria ushqimore eshte biznesi i te gjitheve, tani dhe ne te ardhmen

“Siguria e ushqimit është puna e përditshme e EFSA-s, por është biznesi i gjithkujt që të marrin në konsideratë sigurinë e ushqimit tani dhe në të ardhmen nëse duam të kufizojmë ndikimin e ndryshimit të klimës dhe të ndërtojmë sisteme të qëndrueshme ushqimore globale në dobi të konsumatorëve, prodhuesve dhe botës tonë natyrore. “- Bernhard […]

IPARD II/ Fieri dhe Tirana me numrin me te larte te aplikimeve, me nga 61 aplikime

IPARD II së shpejti shpall fituesit.

Ndonëse vihet re interes i shtuar i fermerëve për investime në të 12 qarqet e vendit, me numrin më të lartë të aplikimeve rezultojnë Tirana dhe Fieri, në thirrjen e dytë të programit IPARD II, që mbështet me grante fermerët për investime në bujqësi dhe agroindutri. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, (AZHBR) bën të ditur […]