Studimi i BE mbi ndotjen, Shqiperia me numrin me te larte te vdekjeve!

Në studimin e publikuar së fundmi nga Agjencia Evropiane e Mjedisit, Shqipëria renditet si vendi me numrin më të lartë të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja e mjedisit. Përqindja e vdekjeve nga faktorët e mjedisit shkon nga 9% në vendet si Norvegjia dhe Islanda dhe arrin deri në 23% dhe 27% në Shqipëri dhe Bosnje […]

IPARD II/ Fieri dhe Tirana me numrin me te larte te aplikimeve, me nga 61 aplikime

IPARD II së shpejti shpall fituesit.

Ndonëse vihet re interes i shtuar i fermerëve për investime në të 12 qarqet e vendit, me numrin më të lartë të aplikimeve rezultojnë Tirana dhe Fieri, në thirrjen e dytë të programit IPARD II, që mbështet me grante fermerët për investime në bujqësi dhe agroindutri. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, (AZHBR) bën të ditur […]

Mjeku Myrtezani: Testimet kusht per te kuptuar numrin e te infektuarve

Doktor Skender Myrtezani i cili eshte mjek ne SHBA dhe po ndjek nga afer situaten e koronavirusit ne New York,  shprehet se tashme rastet po kane nje stabilitet çka do te thote qe SHBA e ka arritur pikun. Ai shprehet se distancimi social eshte i domosdoshem per te kufizuar perhapjen e koronavirusit. Myrtezani shprehet se […]

Shqiperia, nder vendet me numrin me te larte te vdekjeve nga aksidentet rrugore

Shqipëria renditet ndër vendet me numrin më të lartë të vdekjeve nga aksidentet në rrugë në raport me popullsinë. Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT dhe përllogaritjet e Monitor, në vitin 2017 kishte 78 vdekje për 1 milion banorë, nga 50 që është mesatarja e Bashkimit Europian, sipas Eurostat. Kjo është një ndër shifrat […]