Studimi i BE mbi ndotjen, Shqiperia me numrin me te larte te vdekjeve!

Në studimin e publikuar së fundmi nga Agjencia Evropiane e Mjedisit, Shqipëria renditet si vendi me numrin më të lartë të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja e mjedisit. Përqindja e vdekjeve nga faktorët e mjedisit shkon nga 9% në vendet si Norvegjia dhe Islanda dhe arrin deri në 23% dhe 27% në Shqipëri dhe Bosnje […]

Koronavirusi/ Veterineri ne Faroe heroi i mungeses se vdekjeve ne vend

Një shkencëtar që përshtati veterinarinë e tij nga analiza për salmonin, në testime të koronavirusit te njerëzit po vlerësohet si heroi që ndihmoi Ishujt Faroe të mos kenë vdekje nga pandemia. Megjithse i vogël, vendi ka testuar numrin më të madh të njerëzve në botë në krahasim me popullatën. Akqipelagu në veri të Atlantikut ka […]

Shqiperia, nder vendet me numrin me te larte te vdekjeve nga aksidentet rrugore

Shqipëria renditet ndër vendet me numrin më të lartë të vdekjeve nga aksidentet në rrugë në raport me popullsinë. Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT dhe përllogaritjet e Monitor, në vitin 2017 kishte 78 vdekje për 1 milion banorë, nga 50 që është mesatarja e Bashkimit Europian, sipas Eurostat. Kjo është një ndër shifrat […]