Maskat dhe dorezat mbushin plazhet, Pandemia rrit ndotjen e mjedisit

Pajisjet mbrojtëse të tilla si dorëzat plastike dhe maska për fytyrën tani gjenden në pothuajse një të tretën e të gjitha plazheve britanike pas një rritje në përdorim për shkak të pandemisë së koronavirusit. Pastrimi vjetor i plazhit nga shoqata vullnetarësh, zbuloi rritjen tronditëse të këtyre lloj mbetjesh. Këtë vit, vullnetarëve iu kërkua të organizonin […]

Studimi i BE mbi ndotjen, Shqiperia me numrin me te larte te vdekjeve!

Në studimin e publikuar së fundmi nga Agjencia Evropiane e Mjedisit, Shqipëria renditet si vendi me numrin më të lartë të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja e mjedisit. Përqindja e vdekjeve nga faktorët e mjedisit shkon nga 9% në vendet si Norvegjia dhe Islanda dhe arrin deri në 23% dhe 27% në Shqipëri dhe Bosnje […]

Dita Boterore e Riciklimit/ Ndarja e mbetjeve ne burim, parandalon ndotjen e mjedisit

18 marsi shënohet si Dita Botërore e Riciklimit, e cila ka për qëllim njohjen dhe manifestimin e rëndësisë së riciklimit të mbetjeve për ruajtjen e burimeve të çmuara primare dhe sigurimin e së ardhmes së planetit tonë. Praktikimi i ndarjes së mbeturinave të riciklueshme në burim është një çështje shumë e rëndësishme globale, nëpërmjet të […]

Raporti trondites i OKB per klimen – “Ulni ndotjen per te parandaluar nje katastrofe!”

“Ulni nivelin e ndotjes, përndryshe do të shihni zhdukjen e qyteteve prej rritjes së nivelit të detit”, paralajmëruan shkencëtarët që ndërmorën një studim të lidhjes mes oqeaneve, akullnajave dhe klimës.   Pak ditë pasi miliona njerëz të rinj kërkuan përfundimin e ekpoës së lëndëve djegëse fosile duke ndërmarrë protesta në të gjithë botën, një raport i […]