Nis zbatimi i projektit: “Rrjetezimi dhe Advokim per Aksione Komunitare te Ruajtjes se Burimeve Natyrore Lokale”

Projekti strategjik “Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” zbatuar nga INCA Albania me mbështetjen e Leviz Albania projektit të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC (Embassy of Switzerland in Albania), ka nisur se zbatuari. Ne kuader te ketij projekti Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në […]

“Xylella fastidiosa”, Italia e denuar te vuaj nga mos zbatimi i masave te BE-se

Gjykata Evropiane e Drejtësisë ka konstatuar përgjegjësitë e rënda të administratave kompetente për mos zbatimin e të gjitha masave të parashikuara nga BE për të parandaluar përhapjen e Xylella fastidiosa , bakterit përgjegjës për vdekjen e ullinjve në Puglia. Mos zbaimi i ketyre masava ka shkaktuar dëme serioze, të cilat duhet të kompensohen, dhe pasoja të cilat, sipas […]