Siguria ne Lushnje/ Këshilli Vendor i Sigurisë Publike zhvillon takimin e radhës

Ditën e sotme në sallën e Këshillit Bashkiak Lushjne u zhvillua takimi i radhës i “Këshillit Vendor për Sigurinë Publike”.  KVSP ka si qëllim vënien në lëvizje të të gjithë aktorëve vendorë për të trajtuar së bashku çështjet që lidhen me kriminalitetin, dhunën në familje si dhe çështje të tjera që lidhen me sigurinë publike. […]

Problemet mjedisore/ Horizont EU zhvillon ore edukative ne SH.M.B Bubullime

Ditën e djeshme me 4 tetor ora 12:30 në ambjentet e shkollës “Dhimitër Mino” ne Bubullimë u bë prezantimi i projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Në takim merrnin pjesë nxënës të klasave […]

India zhvillon bioteknologjine bujqesore

Departamenti i Bioteknologjisë në Indi (DBT) ka ndërmarrë disa aktivitete dhe programe për të nxitur kërkimin dhe zhvillimin në fushat e bioteknologjisë bujqësore. Këshilli Indian i Kërkimeve Bujqësore (ICAR) ka qenë duke koordinuar, udhëhequr dhe menaxhuar kërkimin dhe edukimin në bujqësi duke përfshirë hortikulturën, peshkimin dhe shkencat e kafshëve. Në mënyrë që të përdorin këto përpjekje, […]