Bordi i Autoritetit te Konkurrences voton kunder gjobes per tregtaret e miellit

Shqipëria është përballur me një valë rritjesh çmimesh, veçanërisht në grupin e ushqimeve. Gjatë muajit shtator, çmimi i bukës masive pësoi një rritje prej 20 lekësh pothuajse në të gjithë vendin. Autoriteti i Konkurrencës njoftoi të mërkurën se një propozim i sekretariatit për të gjobitur kompanitë kryesore të prodhimit dhe tregtimit të miellit në Shqipëri […]

Siguria ushqimore vjen nga respektimi i masave nga fermeret, tregtaret dhe dizinfektimi i tregut

Siguria ushqimore dhe garancia e produkteve te fruta-perimeve kane nje rendesi teper te larte. Situata e pandemise globale qe ka izoluar edhe vendin tone ka bere qe i gjithe populli te gjendet ne karantine dhe te vetmet levizje qe bejne jane ato per furnizimin me ushqime. Dizinfektimi i ambjenteve publike dhe te tregtimit jane disa […]

Fruta-perimet ‘nen mbrojtjen’ e plasmaseve – AKU monitoron tregtaret

AKU ka njoftuar se pas thirrjeve të njëpasnjëshme të bëra për zbatimin rigoroz të masave të marra në kuadër të luftës së pandalur ndaj COVID-19, vihet re se një pjesë e Operatorëve të Biznesit Ushqimor janë ndërgjegjësuar dhe i janë përgjigjur thirrjes ashtu si edhe këshillave që inspektorët e AKU-së po japin në të gjithë […]

40% e duhanit jashte kontrolli – Tregtaret, kunder ligjit te ri te duhanit: Dhoma te veçanta per cigaren elektronike

Rritja e akcizës së duhanit ka sjellë rritje të paligjshmërisë, ndërkohë që rreth 40% e sasisë nuk i nënshtrohet asnjë lloj kontrolli”. Denoncimi është bërë nga operatorët e këtij tregu, gjatë seancës dëgjimore për ndryshimet në ligjin e duhanit, që synon forcimin e masave, me qëllim reduktimin e duhan-pirjes. Ndërkaq, grupet e interesit kundërshtuan ndalimin […]