“Shqiperia nuk monitoron dot mjedisin”/ Ka abuzime me shkarkimet, duhet institucion kontrolli per subjektet

Shqipëria nuk ka  kapacitete monitoruese për mjedisin. Ky është ngritur si shqetësim  gjatë  diskutimit të projektligjit “Për ndryshimet klimatike”  në komisionin e  Veprimtarisë Prodhuese, Tregtisë dhe Mjedisin . Pjesë e diskutimit ishin dhe përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kërkuan që  në lejet mjedisore të vendoset kusht  për subjektet  përdorimi i teknologjive të reja,  për […]

Lushnje/ Policia monitoron zbatimin e distancimit social ne tregjet e fruta-perimeve

Situata e fluksit te njerezve e cila krijohet ne tregjet e fruta-perimeve ne Lushnje, ben qe qytetaret mos te respektojne distancimin social. Kjo situate eshte e rrezikshme per perhapjen e koronavirusit. Inspektoret e Policimit ne Komunitet ne Komisariatin Lushnje sebashku Policine Bashkiake po inspektojne tregjet e fruta-perijmeve ne qytet duke keshilluar dhe detyruar qytetaret te […]

Fruta-perimet ‘nen mbrojtjen’ e plasmaseve – AKU monitoron tregtaret

AKU ka njoftuar se pas thirrjeve të njëpasnjëshme të bëra për zbatimin rigoroz të masave të marra në kuadër të luftës së pandalur ndaj COVID-19, vihet re se një pjesë e Operatorëve të Biznesit Ushqimor janë ndërgjegjësuar dhe i janë përgjigjur thirrjes ashtu si edhe këshillave që inspektorët e AKU-së po japin në të gjithë […]

Ambasada USA monitoron ligjin anti KÇK!

Paketa anti-KÇK e miratuar së fundmi nga qeveria shqiptare, e cila parashikon një luftë më të fortë kundër krimit të organizuar dhe parave të tyre, ka marrë së fundmi dhe mbështetjen e Shteteve të Bashkuara te Amerikes. Përmes nje deklarate për shtyp te Ambasades ne Tirane, SHBA  shprehet se mbështesin aktin normativ, të miratuar në […]