Fruta-perimet ‘nen mbrojtjen’ e plasmaseve – AKU monitoron tregtaret

AKU ka njoftuar se pas thirrjeve të njëpasnjëshme të bëra për zbatimin rigoroz të masave të marra në kuadër të luftës së pandalur ndaj COVID-19, vihet re se një pjesë e Operatorëve të Biznesit Ushqimor janë ndërgjegjësuar dhe i janë përgjigjur thirrjes ashtu si edhe këshillave që inspektorët e AKU-së po japin në të gjithë […]

Fruta-perimet, ne tregun e Lushnjes ka ulje cmimi ndersa ne Tirane qytetaret perballen me çmime stratosferike

Përveç koronavirusit që ka prekur vendin tonë, qytetarët e Tiranës përballen edhe me një problem tjetër, rritjen e çmimeve. Në tregun e fruta-perimeve në Lushnje fermeret po perballen me nje ulje te madhe te cmimeve te fruta perimeve, ndërsa në kryeqytet ato rriten dita-ditës gjithnjë e më shumë. Këto janë shqetësimet e vazhdueshme të disa […]

Koronavirusi rrit çmimet e fruta perimeve

Çmimet e agrumeve dhe kryesisht portokallit dhe limonit kanë kapur nivele të çmendura këto ditë, duke pothuajse dyfishuar në disa raste në raport me një javë më parë. Në dyqanet e lagjeve, një kilogram limon mund ta gjesh për 200-250 lekë ndërkohë që tek shumica është tërhequr së fundmi me 160 lekë. Gjithsesi me këto […]

Çertifikimi Global Gap, nje domosdoshmeri per fermeret dhe kompanite eksportuese te fruta – perimeve ne tregjet evropiane

Tregu shqiptar i fruta – perimeve është i interesuar per eksporte ne tregun europian. Megjithatë këto tregje kanë sdandarte të larta. Ato janë kërkuese ndaj origjinës dhe cilësisë së prodhimeve. Ato kërkojnë certifikimin Global Gap. Global Gap është më shumë se thjesht certifikim, i cili synon mbi të gjitha praktika më të sigurta dhe afatgjata […]