Nis viti i ri shkollor me protokollet antiCovid, rreth 480 mije nxenes ulen ne bankat e shkollave

Në të gjitha institucionet arsimore në vend diten e sotme ka nisur viti i ri shkollor 2020-2021 me masa të forta antiCOVID. Janë rreth 480 mijë nxënës që ulen në bankat e shkollës pas një mungese të gjatë për shkak të pezullimit të mësimit nga situata e pandemisë. Për shkak të situatës nga pandemia e […]

Lushnje/ Te henen nis sherbimi urban ne qytet duke zbatuar protokollet e sigurise

Pas nje nderprerje rreth 3 mujore te sherbimit te transportit publik ne te gjithe vendin si pasoje e pandemise, ne Lushnje diten e hene ne date 15 Qershor do te rinise shebimi i transportit urban ne qytet. Ne Emisionin Udhekryq ne radio Lushnja, kete fakt e ka pohuar Drejtori i Sherbimeve ne Bashkine Lushnje Ergest […]

Hapja e klinikave dentare, Protokollet e sigurise qe duhet te respektojne

ISHP rekomandon që subjektet dentare të shtyjnë procedurat jo urgjente, operacionet dhe vizitat dentare rutinë. Shërbimet dentare duhet të kufizohen në vizita urgjente vetëm gjatë kësaj periudhe të pandemisë. Menaxhimi i kësaj situate do të ndihmojë stafin dhe pacientët të qëndrojnë të sigurt, të minimizojnë trasmetimin e infeksionit SARS – COV 2, të menxhojnë mjetet […]

Masa dhe protokollet shtese qe duhet te marin bizneset per te ndaluar perhapjen e virusit

Lista e re e bizneseve qe do te ushtrojne aktivitet duke filluar nga dita e hene ka sjelle masa dhe protokolle te detyrueshme qe këto biznese duhet të marrin, me qëllim frenimin e përhapjes së COVID-19. Punëdhënësi është përgjegjës për sigurimin e vazhdueshëm të elementeve të higjienës ku përfshihen: sapun i duarve, dezinfektantët me bazë […]