Prodhimi i grurit/ Ulen parashikimet, Ndikon thatesirsa dhe i nxehte ne Rusi, Kanada dhe SHBA

Këshilli Ndërkombëtar i Grurit uli parashikimin për të korrat e grurit në botë gjatë sezonit 2021/22, si një reflektim ndaj rënies së prodhimit në Rusi, Kanada dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në përditësimin mujor, organi ndërqeveritar shkurtoi parashikimin për prodhimin global të grurit me 6 milionë ton, në totalin e 782 milionë ton. Prodhimi […]

Nis viti i ri shkollor me protokollet antiCovid, rreth 480 mije nxenes ulen ne bankat e shkollave

Në të gjitha institucionet arsimore në vend diten e sotme ka nisur viti i ri shkollor 2020-2021 me masa të forta antiCOVID. Janë rreth 480 mijë nxënës që ulen në bankat e shkollës pas një mungese të gjatë për shkak të pezullimit të mësimit nga situata e pandemisë. Për shkak të situatës nga pandemia e […]

Tregtia ne pikjate/ Eksportet shqiptare ulen me 36.2 % ndersa importet me 25.4%

Eksportet shqiptare kanë njohur një rënie të fortë në muajin mars, edhe si rrjedhojë e masave të mbylljes së kufijve dhe masave për parandalimin e përhapjes së pandëmisë në Shqipëri dhe në vendet e tjera. Referuar të dhënave të tregtisë së jashtme të publikuara nga INSTAT, rezulton se në Mars 2020 eksportet e mallrave arritën […]

Ne 10 vite te varfrit ulen shpenzimet per ushqime dhe rriten ato per banesa

Për familjet, të ardhurat e të cilave janë të pakta është e kuptueshme që shpërndarja e tyre do të shkojë tek gjërat më bazike, sikurse është ushqimi. Klasa më e varfër e familjeve në Shqipëri përllogarit se shpenzon mesatarisht 53.3% të totalit për ushqime dhe pije jo alkoolike. Në thuajse 10 vite pesha e shpenzimeve […]

UKL: Linja e re Konjat – Lushnje do kaloje ne tokat bujqesore, Shmangen abuzimet dhe ulen kostot

Modernizimi i infrastruktures se ujesjellesit Lushnje, parashikuar nga Programi Infrastruktura Bashkiake V po vazhdon ne linjen kryesore te furnizimit nga pus-shpimet e Konjatit deri ne Lushnje dhe ne linjat e shperndarjes ne qytet. Pas zbatimit me sukses te projektit pilot ne dy lagje te qytetit Lushnje “L. Dhamo” dhe “S. Libohova” puna po vazhdon me […]

Lehtesim i tregtise ne rajon – Shqiperia, Serbia e Maqedonia e Veriut projekt te perbashket, ulen kostot

Një projekt prej 25 milionë eurosh do lehtësojë tregtinë në vendet e rajonit , duke nisur nga kryerja e veprimeve doganore në një dritare të vetme, te krijimi i sistemit inteligjent të transportit deri te instalimi i pajisjeve të nevojshme për menaxhimin e transportit të integruar. Në fazën e parë të projektit do përfshihen Shqipëria, […]