Abuzimet me subvencionet ne bujqesi, BE vendos kontrollin e parcelave me satelitet “Sentinel”

Mashtrimet me subvencionet për sektorin bujqesor arrijnë në 80 milion euro vetëm në Itali. Sipas një raporti nga gjyqtarët e kontabilitetit, mjetet teknologjike për t’i monitoruar dhe  shmangur ato janë atje, por shumë pak i përdorin ato. Ne jemi aktivë në vetëm 5 provinca. Vetëm në tre vitet e fundit, autoritetet italiane kanë zbuluar një […]

UKL: Linja e re Konjat – Lushnje do kaloje ne tokat bujqesore, Shmangen abuzimet dhe ulen kostot

Modernizimi i infrastruktures se ujesjellesit Lushnje, parashikuar nga Programi Infrastruktura Bashkiake V po vazhdon ne linjen kryesore te furnizimit nga pus-shpimet e Konjatit deri ne Lushnje dhe ne linjat e shperndarjes ne qytet. Pas zbatimit me sukses te projektit pilot ne dy lagje te qytetit Lushnje “L. Dhamo” dhe “S. Libohova” puna po vazhdon me […]