Vitaminat dhe elementet qe nevojiten ndersa vitet kalojne!

Kalcium Me kalimin e moshës, mund të filloni të humbni nga ky mineral më shumë sesa merrni në organizëm. Kjo mund të bëjë që kockat të thyhen më lehtë (osteoporoza), veçanërisht për gratë pas menopauzës. Kalciumi ndihmon muskujt, nervat, qelizat dhe enët e gjakut të punojnë siç duhet.  Kalciumi merret më së shumti nga ushqimi […]

Tregtia ne pikjate/ Eksportet shqiptare ulen me 36.2 % ndersa importet me 25.4%

Eksportet shqiptare kanë njohur një rënie të fortë në muajin mars, edhe si rrjedhojë e masave të mbylljes së kufijve dhe masave për parandalimin e përhapjes së pandëmisë në Shqipëri dhe në vendet e tjera. Referuar të dhënave të tregtisë së jashtme të publikuara nga INSTAT, rezulton se në Mars 2020 eksportet e mallrave arritën […]

Ndersa bota lufton koronavirusin, Afrika Lindore pushtohet nga karkalecat

Një valë e re e pushtimit të karkalecave, rreth 20 herë më e madhe se ajo e mëparshmja goditi Afrikën Lindore dhe rrezikoi miliona njerëz. Në mes të janarit, disa javë përpara se koronavirusi të përhapet në të gjithë botën, disa pjesë të Afrikës u kërcënuan nga pushtimi më i madh i karkalecave në 70 […]

Fruta-perimet, ne tregun e Lushnjes ka ulje cmimi ndersa ne Tirane qytetaret perballen me çmime stratosferike

Përveç koronavirusit që ka prekur vendin tonë, qytetarët e Tiranës përballen edhe me një problem tjetër, rritjen e çmimeve. Në tregun e fruta-perimeve në Lushnje fermeret po perballen me nje ulje te madhe te cmimeve te fruta perimeve, ndërsa në kryeqytet ato rriten dita-ditës gjithnjë e më shumë. Këto janë shqetësimet e vazhdueshme të disa […]

Paradoksi, çmimi i peshkut rritet ndersa kapet me shume, e “zbulon” Eurostat

Të gjithë dietologët këshillojë që për një dietë të pasur me vlera ushqyese duhet të konsumohet sa më shumë dhe sa më shpesh peshku. Mirëpo për fatin e keq, peshku u bë më i shtrenjtë për shqiptarët gjatë vitit 2018s- sikurse tregojnë të dhënat e publikuara nga Eurostat. Peshku u bë më i shtrenjtë për […]