Vitaminat dhe elementet qe nevojiten ndersa vitet kalojne!

Kalcium Me kalimin e moshës, mund të filloni të humbni nga ky mineral më shumë sesa merrni në organizëm. Kjo mund të bëjë që kockat të thyhen më lehtë (osteoporoza), veçanërisht për gratë pas menopauzës. Kalciumi ndihmon muskujt, nervat, qelizat dhe enët e gjakut të punojnë siç duhet.  Kalciumi merret më së shumti nga ushqimi […]

Hapet tenderi/Nafta per fermeret, 2 milione prona kalojne ne regjistrin e Kadastres

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit (AKSHI) ka hapur tenderin për përshtatjen e regjistrit elektronik të pasurive të paluajtshme për ofrimin e shërbimit në kuadër të procesit të ofrimit të shërbimit të naftës për fermerët. Fondi limit është 10.9 milionë lekë dhe financimi është nga buxheti i shtetit, në fondet e parashikuara nga Agjencia Shtetërore […]

Veteprodhuesit e energjise me panele fotovoltaike do kalojne tepricat falas ne rrjet

Udhëzimi i shumëpritur që autorizon prodhuesit e energjisë elektrike nga panelet fotovoltaike për vetëkonsum tashmë ka hyrë në fuqi. Kjo mundëson që të gjithë ata që kanë bërë instalimet të ndjekin procedurat e nevojshme për lidhjen në rrjet me Operatorin e Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ndërsa ata që do të instalojnë impiante të reja të […]

Subvencionet ne bujqesi, 7700 fermere kalojne fazen e pare

7700 fermerë kanë kaluar fazën e parë, për tu bërë përfitues të fondit prej 5 milion euro të vënë në dispozicion nga Ministria e Bujqësisë në projektin e Skemave Kombëtare 2019. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural ka publikuar të dhënat, ku pjesa me e madhe e aplikimeve kanë qenë për dorëzimin e qumështit lëndë […]