Gjuetia e ndaluar, por vrasja e kafsheve dhe shpendeve te eger vazhdon!

Grupet që merren me mbrojtjen e kafshëve të egra thonë se autoritetet nuk po arrijnë të vënë në zbatim një ndalim të gjuetisë, tashmë në fuqi prej shtatë vitesh, duke lënë të pambrojtura një numër speciesh të rrezikuara. Shtatë vjet pasi Shqipëria ndaloi gjuetinë, grupet e mbrojtjes së kafshëve të egra thonë se praktika mbetet […]

Masa dhe protokollet shtese qe duhet te marin bizneset per te ndaluar perhapjen e virusit

Lista e re e bizneseve qe do te ushtrojne aktivitet duke filluar nga dita e hene ka sjelle masa dhe protokolle te detyrueshme qe këto biznese duhet të marrin, me qëllim frenimin e përhapjes së COVID-19. Punëdhënësi është përgjegjës për sigurimin e vazhdueshëm të elementeve të higjienës ku përfshihen: sapun i duarve, dezinfektantët me bazë […]