WWF ngre alarmin, 50 vitet e fundit popullsia e botes se eger ka rene me 68%

Organizata Botërore për Mbrojtjen e Natyrës (WWF) ngre alarmin mbi rrezikun që po i kanoset botës së egër. Në një raport të fundit nga WWF thuhet se popullsia e botës së egër humbi rreth dy të tretat e saj gjatë pesëdhjetë vitet e fundit si rrjedhojë e shkatërrimit të mjedisit. Për të ndaluar këtë prirje […]

Duhani i eger u jep shprese studiuesve per kuren kunder COVID-19

Pirja e duhanit vret, por duhani i egër mund të shpëtojë miliona jetë. Shkencëtarët janë në pararojë të kërkimit për një vaksinë bashke me idenë e krijimit të vaksinave  te biomjeksise kundër virusit Covid-19 përmes sekuencimit të ADN-së së duhanit të egër. Në bast për këtë ide është një konsorcium ndërkombëtar i koordinuar nga Universiteti […]

Studimi: Ndikimi njerezor ne jeten e eger eshte arsyeja e perhapjes se viruseve

Sipas një studimi të fundit, ndikimi njerëzor në jetën e egër është arsyeja e përhapjes së viruseve tek njerëzit. Gjuetia, bujqësia dhe lëvizja globale e njerëzve ka çuar në rënie masive të biodiversitetit dhe rritje të viruseve të rrezikshëm si Covid-19, duke u transmetuar nga kafshët te njerëzit, shkruhet në studim. Studiuesit nga Australia dhe […]