WWF ngre alarmin, 50 vitet e fundit popullsia e botes se eger ka rene me 68%

Organizata Botërore për Mbrojtjen e Natyrës (WWF) ngre alarmin mbi rrezikun që po i kanoset botës së egër. Në një raport të fundit nga WWF thuhet se popullsia e botës së egër humbi rreth dy të tretat e saj gjatë pesëdhjetë vitet e fundit si rrjedhojë e shkatërrimit të mjedisit. Për të ndaluar këtë prirje […]

WWF – Shkrumbimi i Amazones, Pasoja ne te gjithe boten

Gati 9,000 zjarre aktive kanë përfshirë qiellin mbi Amazonë. Fatkeqësisht, shkatërrimi i një prej bimësive më të larmishme në botë nuk është pasoja e vetme që kërcënon. Deri në 10 për qind e të gjitha llojeve të kafshëve jetojnë në Amazonë dhe ky pyll, më i madhi në botë, është zona me biodiversitetin më të […]

Plastika ne det, Shqiperia ne rrezik! – WWF jep alarmin, jemi nje prej 4 vendeve me problematike

Fondi global i jetës së egër (WWF) ka publikuar së fundmi një raport për menaxhimin e mbetjeve plastike të patrajtuara dhe mënyrën se si vendet e Mesdheut mund të shpëtojnë detin e tyre. Nga ky raport, del në pah fakti se, Shqipëria është një prej vendeve më problematike, me përqindjen e mostrajtimit të mbetjeve mjaft […]