Si duhet mbajtur maska ne menyre te sigurte? OBSH jep rekomandimet

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë disa rekomandime se si duhet të mbajmë maskën e pëlhurës në mënyrë të sigurt. Në videon e realizuar nga OBSH thuhet se një maskë pëlhure vepron si një pengesë për të parandaluar përhapjen e virusit. Këto janë disa nga rregullat që ka rekomanduar OBSH-ja të përdoren gjatë vendosjes së […]

Moti ne Diber jep efektet ne frutikulture

Situata e pandemise Covid-19 dhe kufizimi i levizjes ka sjelle jo pak veshtirsi ne levizjen e fermereve si per kryrjen e proceseve te punimeve ashtu edhe per levizjen e produkteve apo kryerjen ne kohen e duhur te trajtimeve ne kulturat e ndryshme bujqesore. Por ky vit nuk ka qen aspak ne favor per bujqesine edhe […]

Koronavirusi/ Rendesia e shendetit mendor, Doktori Ramazan Doko jep keshilla per qytetaret

Doktori Neurolog Ramazan Doko ka dhene keshillat e tij profesionale per te gjithe qytetaret ne kete periudhe te veswhtire qe po kalojme. Situata e karantinimit por edhe frika apo paniku qe krijohet nga pandemia ka krijuar jo pak probleme ne shendetin mendor te njerezve. Ndryshimi i menyres se jeteses, kufizimi i orarit te levizjeve dhe […]

Oraret e levizjes, Policia jep sqarim per qytetaret

Pas shume pyetjeve dhe paqartesive nga qytetaret te adresuara ne zyrat e policise se shtetit ne lidhje me oraret e levizjes,  policia ka dale ne nje njoftim duke sqaruar se: Lejohen të qarkullojnë me automjete për të shkuar në punë duke plotësuar formularin e VETËDEKLARIMIT të gjithë punonjësit e administratës dhe biznesit në oraret 05:00 […]

Transmetimi i viruseve permes ushqimve – Ministria e Shendetesise jep porosite per qytetarët

Ministria e Shëndetësisë u bën apel qytetarëve që të mënjanojnë konsumin e produkteve të mishit të pagatuara apo gatuara jo mirë. “Mishi, qumështi i papërpunuar apo organet e kafshëve duhet të trajtohen me kujdes, duke përdorur mjete mbrojtëse në mënyrë që të mënjanohet kontaminimi. Zakonisht sëmundjet respiratore nuk transmetohen me ushqim, i cili megjithatë duhet […]

Alarmi per kekun e rrezikshem ne tregun shqiptar/AKU kontrollon importuesit dhe jep shpjegime

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nisur nga shqetёsimet e pёrcjella nё media/rrjete tё ndryshme sociale, nё lidhje me produktin “Kek Lupo me arrё kokosi”, tё importuar nga Turqia menjëherё ka identifikuar subjektet importuese tё kёtyre kategorive produktesh dhe ka ndёrmarrё procedurat e inspektimit. “Pёrsa i pёrket produktit “Kek Luppo me arrё kokosi” nga verifikimet e bёra […]

Koha e vjeljes se ullirit, Specialisti jep keshillat per fermeret

Fermeret tashme kane nisur vjeljen e ullirit rentimenti i te cilit kete vit duket se nuk eshte nder me te miret. Kushtet atmosferike te cilat kane qene te pranishme gjate ketij viti ne vendin tone, per shume zona nuk kane qene te favorshme per kulturen e ullirit duke ndikuar negativisht ne rendimentin e tij. Gjithashtu […]

Art ne lendine! Artisti francez jep mesazhe per te gjithe boten

Artisti francez Saype është bërë i famshëm për veprat e tij artistike në lëndinë me bar. “Mesazhi nga e ardhmja” quhet piktura në parkun ‘La Perle du Lac’ në Gjenevë, Zvicër, që përfshin 5000 metra katrorë e prodhuar me ngjyra bardh e zi  të përgatitura nga pigmente natyrale. Artisti e quajti vajzën e vogël “Fut […]

Landfilli i Fierit i jep zgjidhje problemit te mbetjeve urbane ne Divjake

Vendgrumbullimi i mbetjeve urbane prej kohesh eshte problem per banoret e fshatrave buze kenetes, vecanerisht per Zharnecin, Kryekuqin Gurin dhe Kamenicen te cilat jane fare prane pikes se grumbullimit te tyre. Nje tjeter arsye qe kjo pike eshte shume problem eshte zona shume prane rruges automobilistike por vecanerisht shume prane qendrave te banuara dhe lagunes. […]

Plastika ne det, Shqiperia ne rrezik! – WWF jep alarmin, jemi nje prej 4 vendeve me problematike

Fondi global i jetës së egër (WWF) ka publikuar së fundmi një raport për menaxhimin e mbetjeve plastike të patrajtuara dhe mënyrën se si vendet e Mesdheut mund të shpëtojnë detin e tyre. Nga ky raport, del në pah fakti se, Shqipëria është një prej vendeve më problematike, me përqindjen e mostrajtimit të mbetjeve mjaft […]