Reklame:

Koha e vjeljes se ullirit, Specialisti jep keshillat per fermeret

Fermeret tashme kane nisur vjeljen e ullirit rentimenti i te cilit kete vit duket se nuk eshte nder me te miret. Kushtet atmosferike te cilat kane qene te pranishme gjate ketij viti ne vendin tone, per shume zona nuk kane qene te favorshme per kulturen e ullirit duke ndikuar negativisht ne rendimentin e tij. Gjithashtu edhe thatesira gjate muajt tetor dhe temperaturat mbi 30 grade po ndikojne negativisht ne frutin dhe pemen e ullirit.
Specialisti i njohur i bujqesise ne Lushnje si dhe drejtori i AREB per zonen e jugut Dhimiter Qorri ka dhene disa keshilla per te gjithe fermeret qe merren me kultivimin e ullirit.

Gjate nje interviste per Tv Apollon ai ka shpjeguar kriteret teknike qe duhet te plotesohen per te percaktuar vjeljen e ullirit.

SPECIALISTET E BUJQESISE KESHILLA FERMEREVE PER VJELJEN E ULLIRIT

Prej vitesh fermerët e Lushnjes që prej fillimit të muajit shtator fillojnë procesit e vjeljes së kulturës së ullirit. Specialisti i bujqësisë në Lushnje Dhimitër Qorri ndër të tjera është shrehur se janë disa kritere që duhet të plotësohen në kohën e vjeljes së ullirit.

Gepostet von TV Apollon am Freitag, 25. Oktober 2019