Alarmi ne Mesdhe: Se shpejti do te kete me shume mbeturina sesa peshq!

Alarmi eshte ngritur nga një studim mbi detet e ne te gjithe globin. Plastika, metalet, qelqi, qeramika, pajisjet e peshkimit, tekstilet dhe letra janë ndër materialet më të bollshme, por gomat dhe mbeturinat e tjera gjenden gjithashtu ne detet tona. Mesdheu rrezikon të bëhet një nga detet më të ndotur në botë. Kjo u deklarua […]

Alarmi per kekun e rrezikshem ne tregun shqiptar/AKU kontrollon importuesit dhe jep shpjegime

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nisur nga shqetёsimet e pёrcjella nё media/rrjete tё ndryshme sociale, nё lidhje me produktin “Kek Lupo me arrё kokosi”, tё importuar nga Turqia menjëherё ka identifikuar subjektet importuese tё kёtyre kategorive produktesh dhe ka ndёrmarrё procedurat e inspektimit. “Pёrsa i pёrket produktit “Kek Luppo me arrё kokosi” nga verifikimet e bёra […]

Alarmi! Ndotja nga makinat nxit astmen tek femijet ne mbare boten

Astma e fëmijërisë është sëmundja kronike më serioze mes fëmijëve sipas Organizatës Botërore të Shëndetit. Një raport i ri thotë se ndotja nga trafiku është një shkaktar kryesor i sëmundjes. Kevin Enochs i Zërit të Amerikës sjell më shumë hollësi. Dihet se ndotja nga trafiku është një kontribues i madh tek ndryshimet klimatike, por hulumtime […]

Alarmi me sigurine e detergjenteve ne Shqiperi

Detergjentët e prodhuar në Shqipëri paraqesin problematika të mëdha në drejtim të sigurisë, por Inspektorati i Mbikëqyrjes së Tregut e ka të vështirë të përballet me subjektet në gjykatë, pasi laboratorët aktualë janë të paakreditaur e për pasojë rezultatet e tyre nuk njihen”. Shqetësimi është ngritur nga drejtori  i Mbikëqyrjes së Produkteve, Julian Llupo gjatë […]

Alarmi i “Siliconit plus”, burim kanceri per konsumatoret

Trajtimi i bimeve me pesticide eshte nje nga problemet me te medha e te perfolura qe po hasin fermeret per shkak te mungeses se kontrollit nga strukturat perkatese. Shpesh ka patur raste qe disa abuzues ne numer te vogel, jane bere shkak per penalizim te shume fermereve dhe prishje imazhi te produkteve Made in Albania. […]