Alarmi ne Mesdhe: Se shpejti do te kete me shume mbeturina sesa peshq!

Alarmi eshte ngritur nga një studim mbi detet e ne te gjithe globin. Plastika, metalet, qelqi, qeramika, pajisjet e peshkimit, tekstilet dhe letra janë ndër materialet më të bollshme, por gomat dhe mbeturinat e tjera gjenden gjithashtu ne detet tona. Mesdheu rrezikon të bëhet një nga detet më të ndotur në botë. Kjo u deklarua […]

Lushnje: Se shpejti ekspozite me foto nga Kampet e Internimit

Prej vitit 2016 ne rrethin e Lushnjes te gjithe ish te internuarit e ketij rrethi kryejne nje takim te pervitshem perkujtimor ne Memorialin Kombetar te ngritur ne kujtim te familjeve te internuara. Ashtu si çdo vit Instituti per Integrimin e te Perndjekurve Politike dhe shoqatat e te ish internuarve dhe te perndjekurve politike do te […]

Shperndarja e ushqimit me dron se shpejti realitet me Flytrex

Ky skenar mund të bëhet së shpejti një realitet për shkak të teknologjisë së përparuar të zhvilluar nga një kompani logjistike izraelite që kërkon të përdorë dronët për të shpërndarë porositë e ushqimeve dhe mallrave të shitjes me pakicë në oborrin e shtëpisë një gjë të vërtetë në vitet e ardhshme. “Është një zog … […]

AKZM se shpejti pjese e Bashkimit Nderkombetar per Ruajtjen e Natyres (IUCN)

Nga datat 1-3 Korrik po zhvillohet ne Roterdam Forumi Rajonal per Ruajtjen e Natyres, per vendet e Europes dhe Azise Qendrore e Veriore, i organizuar nga IUCN. Drejtor i Pergjithshem i Agjencise Kombetare te Zonave te Mbrojtura AKZM-se, Zamir Dedej, po mer pjese ne kete takim duke kerkuar qe Agjencia te jete pjese e kesaj […]

AKZM: Se shpejti çdo zone e mbrojtur ne Shqiperi me nje pasaporte te veten!

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura ka vendosur krijimin e një database-i në lidhje me zonat e mbrojtura në Shqipëri. Pas krijimit të një harte të dhënash, secila zonë e mbrojtur do të pajiset me një pasaportë të veten. AKZM-ja në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit ka hapur një tender me vlerë  33 […]