Alarmi ne Mesdhe: Se shpejti do te kete me shume mbeturina sesa peshq!

Alarmi eshte ngritur nga një studim mbi detet e ne te gjithe globin. Plastika, metalet, qelqi, qeramika, pajisjet e peshkimit, tekstilet dhe letra janë ndër materialet më të bollshme, por gomat dhe mbeturinat e tjera gjenden gjithashtu ne detet tona. Mesdheu rrezikon të bëhet një nga detet më të ndotur në botë. Kjo u deklarua […]

Maqedoni: Pjeshket perfundojne ne mbeturina, Fermeri i revoltuar i pret pemet

Pjeshket më të bukura nga Rosomani ne Maqedoni në vend se në tryezë përfunduan në rrugë për shkak të revoltës se nuk ka blerje. Këto pemë asnjëherë më nuk  do të japin fryte, sepse sot pronari i tyre i preu. “Deri në këtë gjendje e sollën bujqësinë. Kjo është “krasitje më e mirë”. Ilaçi më […]