Fermerët protestë në të gjithë BE-në, si nisi gjithçka dhe ndikimi në ekonominë e vendeve të Unionit

Në muajt e fundit, protestat e fermerëve kanë përfshirë Evropën, duke kulmuar në një bllokim të qarkullimit në Bruksel në mes të samitit të BE-së javën e kaluar. Për shumë evropianë, është ende e paqartë se si nisi e gjitha kjo. Historia e protestave aktuale mund të thuhet se i ka rrënjët në Marrëveshjen e […]

Eksportet bujqesore drejt vendeve te BE-se/ 210 kamione vetem gjate nje jave nga Lushnja dhe Fieri

Vijojnë të kryesojë rajoni i Fierit dhe Lushnjës me eksportet e produkteve bujqësore drejt vendeve të rajonit dhe Bashkimit Europian. Bujqësia në këtë rajon, një sektor kyç për rritjen e të ardhurave në familjet fermere, punësimin dhe ekonominë e vendit, vitet e fundit ka prekur shifrat e rritjes progresive përsa i takon prodhimit dhe eksporteve. […]

“Romir” shpk – Nis “lumin e shalqinit” drejt vendeve te rajonit

Ramir Hasa grumbullues dhe exportues ne Mize bashkia Divjake, ka 10 vjet qe ushtron aktivitetin ne tregun e exportit te fruta perimeve. Kompania e tij “Romir” shpk grumbullon dhe exporton te gjitha prodhimet e zones gjate gjithe vitit. Aktualisht prodhimi qe lulezon eshte shalqini. Sot magazina vlonte nga puna dhe zerat e djemve te rinj […]

Biznesi kerkon zanatçinj – Industria perpunuese dominon tregun, 46 per qind te vendeve te lira

Ndërsa tregu i punës është kryesisht i deformuar dhe ka një mospërputhje të kërkesës me ofertën, të dhënat e Shërbimit Kombëtar të Punësimit, hedhin dritë mbi atë që ofrojnë realisht bizneset.  Referuar të dhënave të përpunuara nga TV SCAN,  rezulton se 46 për qind e vendeve të lira të punës i ka industria përpunuese. Kështu, […]

Plastika ne det, Shqiperia ne rrezik! – WWF jep alarmin, jemi nje prej 4 vendeve me problematike

Fondi global i jetës së egër (WWF) ka publikuar së fundmi një raport për menaxhimin e mbetjeve plastike të patrajtuara dhe mënyrën se si vendet e Mesdheut mund të shpëtojnë detin e tyre. Nga ky raport, del në pah fakti se, Shqipëria është një prej vendeve më problematike, me përqindjen e mostrajtimit të mbetjeve mjaft […]

Nje e treta e vendeve të BE kane te njejten marke ushqimore, por me permbajtje te ndryshme

E keni pyetur ndonjëherë veten pse shija e një Coca-Cola në Mbretërinë e Bashkuar nuk është e njëjtë me atë të vendeve të tjera në Europë? BE ka gjetur se pothuajse një e treta e produkteve ushqimore të markës, në Bashkimin Europian, kanë etiketimin e njëjtë, ose të ngjashëm, por përmbajtje të ndryshme. Vendet e […]