WWF ngre alarmin, 50 vitet e fundit popullsia e botes se eger ka rene me 68%

Organizata Botërore për Mbrojtjen e Natyrës (WWF) ngre alarmin mbi rrezikun që po i kanoset botës së egër. Në një raport të fundit nga WWF thuhet se popullsia e botës së egër humbi rreth dy të tretat e saj gjatë pesëdhjetë vitet e fundit si rrjedhojë e shkatërrimit të mjedisit. Për të ndaluar këtë prirje […]

Plastika ne det, Shqiperia ne rrezik! – WWF jep alarmin, jemi nje prej 4 vendeve me problematike

Fondi global i jetës së egër (WWF) ka publikuar së fundmi një raport për menaxhimin e mbetjeve plastike të patrajtuara dhe mënyrën se si vendet e Mesdheut mund të shpëtojnë detin e tyre. Nga ky raport, del në pah fakti se, Shqipëria është një prej vendeve më problematike, me përqindjen e mostrajtimit të mbetjeve mjaft […]

KE jep alarmin: Papunesia e larte po ju “shkaterron” ekonomine”

Komisioni Europian vendos alarmin sa i përket papunësisë së lartë në radhët e të rinjve në Shqipëri, duke e cilësuar si pengesë kryesore për zhvillimin e programit ekonomik. “papunësia e lartë e të rinjve, punësimi i ulët i femrave, përqindja e lartë e punësimit joformal dhe të prekshëm, shërbimet e pamjaftueshme të kujdesit social dhe […]