Horizont EU prezanton projektin me banorët e rajonit nr. 4 në Lushnje

Në dt 10 mars ora 10:00, në ambjentet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muco, Rajoni nr 4, u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i […]

“Romir” shpk – Nis “lumin e shalqinit” drejt vendeve te rajonit

Ramir Hasa grumbullues dhe exportues ne Mize bashkia Divjake, ka 10 vjet qe ushtron aktivitetin ne tregun e exportit te fruta perimeve. Kompania e tij “Romir” shpk grumbullon dhe exporton te gjitha prodhimet e zones gjate gjithe vitit. Aktualisht prodhimi qe lulezon eshte shalqini. Sot magazina vlonte nga puna dhe zerat e djemve te rinj […]

Pandemia, subvencione fermereve te rajonit, ne Shqiperi te lene ne harrese

Pandemia “Coronavirus” ka pushuar gjithë botën. Përveç numrit të lartë të të prekurve e vdekjeve, e gjithë ekonomia globale po njeh rënie e siç thotë ekspertët, rrezikohet reçesioni. Si pasojë, e mbarë bota mund të njihet dhe me tkurrje të prodhimit të produkteve ushqimore, që nga drithrat e deri te perimet apo produktet shtazore. Në […]