WWF ngre alarmin, 50 vitet e fundit popullsia e botes se eger ka rene me 68%

Organizata Botërore për Mbrojtjen e Natyrës (WWF) ngre alarmin mbi rrezikun që po i kanoset botës së egër. Në një raport të fundit nga WWF thuhet se popullsia e botës së egër humbi rreth dy të tretat e saj gjatë pesëdhjetë vitet e fundit si rrjedhojë e shkatërrimit të mjedisit. Për të ndaluar këtë prirje […]

INSTAT: Popullsia u pakesua me 16 mije persona nga emigracioni i larte ne 2019

Për shkak të rënies së lindjeve dhe emigracionit të lartë popullsia e Shqipërisë u pakësua vitin e kaluar me 16 mijë e 472 persona me një rënie 0.6% edhe pse shtesa natyrore e vijon të jetë ende në territor negativ. Rënia, emigracioni faktor madhor Emigracioni shihet të ketë një faktor madhor për rënien e popullsisë, […]

OKB “asimilon” Shqiperine – Popullsia do te zbrese ne 1 milion ne 2100, me pak se Maqedonia dhe Bosnja

Pas 80 vitesh, në 2100, Shqipëria do të jetë vendi me popullsinë më të vogël në Ballkan, pas Malit të Zi. Raporti më i fundit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për projeksionet e popullsisë globale tregon se, në vitin 2100, popullsia shqiptare do të jetë në rreth 1 milionë banorë, më pak se projektohet […]