98-te vjetori i krijimit te Sherbimit Pyjor Shqiptar, Mbillen 98 pisha ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Me 27 Janar 1923, u dekretua Ligji “I Pyjeve dhe i Kullotave”, i cili njihet si ligji i pare shqiptar i pyjeve dhe kullotave, por edhe ne fushen e bujqesise dhe kjo date eshte shpallur tashme si “Dita e Krijimit te Sherbimit Pyjor Shqiptar”, me vendim te Qeverise ne v. 1998. Ne kuader te kesaj […]

Familja Nezha, sfidues te realitetit te eger Shqiptar (Rural)

Vaji i ullirit eshte nje nga ushqimet me te shendetshme ne vaktet tona te perditshme. Por cilesia e vajit nuk eshte e njejte, ajo ndryshon jo vetem nga varieteti i ullirit apo zona dhe menyra e kultivimit por edhe menyra e perpunimit. Fabrikat e vajit te ullirit jane nje faktor kyc ne cilesine e arit […]

Ndotja e mjedisit gjate pandemise/ Komiteti Shqiptar i Helsinkit kerkon reagimin e institucioneve

Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka reaguar publikisht për ndotjen e mjedisit dhe mosveprimin e institucioneve përgjegjëse shtetërore. Në njoftimin për shtyp komiteti ka vërejtur publikimin e pamjeve dhe informacioneve shqetësuese të ndotjes në disa zona të Shqipërisë. Sipas asaj që shkruhet në njoftim, Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka evidentuar se situata është rënduar për shkak […]

SHBA, Falenderim per mjekun shqiptar ne Times Square

Fotoja e mjekut shqiptar Sulejman Çelaj është shfaqur në ekranin gjigand në Times Square në New York në shenjë falenderimi për të gjithë mjekët që po kujdesen për mijëra pacientë të prekur nga COVID -19. “Faleminderit të gjithë punonjësve të sistemit shëndetësor” shkruhet në foton e doktorit shqiptar. Doktor Sulejman Çelaj është shef i departamentit […]

Sipermarresi shqiptar ne Rome jep ushqim falas per njerezit ne nevoje – “Ne shqiptaret e njohim varferine”

Shqiptari Edmond Prenga, pronari një furre buke pranë Piazza Bologna të Romës, filloi një fenomen që është përsëritur nga bizneset e tjera lokale përreth Romës. 39-vjeçari Prenga, pronar i furrës së bukës Bon Pan në Via Lorenzo il Magnifico, vendos çanta me bukë jashtë dyqanit të tij në mëngjes, falas për ata në vështirësi financiare, […]

97 vjetori i Dites se Sherbimit Pyjor Shqiptar

27 Janari i vitit 1923 është dita e dekretimit të Ligjit të parë shqiptar “Për pylltarinë shqiptare” dhe sot përkujtohet me nderim si Dita e Shërbimit Pyjor Shqiptar. Mbrojtja e pyjeve, sipas këtij ligji, ishte mbrojtja e pronës të të gjithë shqiptarëve, pavarësisht nga lloji i pronësisë private, komunale apo shtetërore. Parimet e këtij ligji […]

BERZH / 180 milionë euro mbeshtetje per agrobiznesin shqiptar

Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar (AASF) i mbështetur nga BERZH dhe qeveria shqiptare përmes ministrisë së Bujqësisë dhe ministrisë së Financave, është programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar për agrobiznesin shqiptar në tërësi dhe fermerin në veçanti. "Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar" (AASF) "Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar" (AASF) i mbështetur ? […]

Çdo shqiptar ka 3,200 euro borxh!

Shqiptarët kanë 9.15 miliardë euro borxh, rriten pagesat për shërbimin e borxhit. Qeveria zgjat afatin e borxhit për t’ia kaluar pagesat qeverisë tjetër. Ulen interesat, por rriten shpenzimet për shërbimin e borxhit, për shkak të obligacionit 500 milionë euro Kuvendi është në diskutim të buxhetit faktik për vitin 2018. Të dhënat e konsoliduara të publikuara […]

Biznesi shqiptar i bimeve medicinale po demtohet nga ngrohja globale

Prej 8 vitesh me BioBes, Besnik Koçi ka prekur tregun ndërkombëtar duke eksportuar 85 produkte shqiptare; lule, rrënjë, gjethe e fruta, të cilat në 90% të tyre gjenden në formë të egër (spontane). Ai bashkëpunon me 35 pika grumbullimi në të gjithë territorin e Shqipërisë, ndër të cilat 5 i ka në zotërim. Koçi ka […]

Shenjterimi i Nene Terezes, simbolit shqiptar dhe boteror te solidaritetit njerezor

Si sot tre vite më parë, më 5 shtator 2016, botës i shtua një shenjtor, ajo është Nënë Tereza, sot Shenjta Terezë. Sot është dita e shenjtërimit të saj, ku në një ceremoni madhështore në Sheshin “Shën Pjetri” në Vatikan, Papa Françesku, njohu dy mrekullitë e saj, të shërimit të të sëmurëve pas vdekjes së saj […]