USA/ Aprovohet leshimi i 750 milion mushkonjave OMGJ per mbrojtjen e mjedisit dhe pengimin e perhapjes se semundjeve

Shteti i Floridas ka autorizuar lëshimin e 750 milion mushkonjave të modifikuar gjenetikisht, për të ngadalësuar përhapjen e mushkonjave që mbartin sëmundje dhe sherbejne si vektor kundër këshillave për mbrojtjen mjedisore. Për të hequr qafe mushkonjat që zhurmojnë në Florida Keys, Agjensia e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit i ka dhënë dritën jeshile një […]

Studimi: Ndikimi njerezor ne jeten e eger eshte arsyeja e perhapjes se viruseve

Sipas një studimi të fundit, ndikimi njerëzor në jetën e egër është arsyeja e përhapjes së viruseve tek njerëzit. Gjuetia, bujqësia dhe lëvizja globale e njerëzve ka çuar në rënie masive të biodiversitetit dhe rritje të viruseve të rrezikshëm si Covid-19, duke u transmetuar nga kafshët te njerëzit, shkruhet në studim. Studiuesit nga Australia dhe […]

NASA konfirmon renie te ndotjes se ajrit ne Kine pas perhapjes se koronavirusit

Rënia e aktivitetit ekonomik në Kinë tani është e dukshme nga hapësira. Shumë ekspertë kanë vënë re një ulje të emetimeve të gazit në Kinë, por satelitët e agjencisë Europiane të Kopernikut kanë regjistruar një rënie të pazakontë të niveleve të dioksidit të azotit. Të dhënat u mblodhën nga ekipi i vëzhgimit tokësor i NASA-s. […]